Friday, February 24, 2012

~~ cerita di penang part 2 ~~

k,bila dah penat seharian,memang heaven lah bila dah check in sejok2 econ best....dalam kepala,memang ingat nak melanding jer ni...semalaman tido dalam bas,sakit pinggang mama weh,rasa nak patah dah...
menginap di hotel vistana..x amik pun gambar hotelnya...
kami dapat apartmen 3 bilik..2 bilik katil double..1 single...so,ngam lah kami perempuan ada 5 org jer...ni bilik mama...master bedroom,ada bilik air sekali ngan cermin solek...bilik kedua x de cermin solek...
yg nampak pintu tu bilik air...
ruang tamu..tu laptop kepunyaan pensyarah mama,dr huda...
view dari balkoni hotel..kami dok kat tingkat 16 dari 27 tingkat kot,kalau x silap mama lah..budak2 laki dok kat tingkat 18 n 19..kami yg paling rendah,huhu...
perancangan yg tersusun..umah rapat2 jer...memang semua kawasan yg ada dimanfaatkan dgn sepenuhnya,langsung x de kawasan yg terbiar,semua penuh dgn pembangunan...perumahan ni belakang hotel jer...
bila dah cukup rehat semua,plan diteruskan lagi..kali ni sesi beriadah jalan2 tgk tempat org,hehe...janji kumpul jam 6 ptg...plan ke padang kota lama,makan passembur...then ke batu feringgi,nk soping2..kihkih...
di padang kota lama,bergambar ramai2...best kena angin laut...kalu lah mama dok penang,memang tiap2 minggu mama nwk anak2 ke pantai..huhu...
ada satu yg menarik hati kami semua kat gerai ni,tu nampak x yg kt bawah tu,basikal leh pusing2..hehe...kawan mama,berkira2 nak beli,tapi akhirnya x beli jugak..sbb agak mahal,dia jual rm15,mintak kurang rm 10,x diberinya..haha...nampak x mama sibuk nak amik gambar basikal tuh,tertunduk2,kwn mama suruh dia kata nak tunjuk kat anak nyer..saja nak bagi anak jeles yer kak rozie..hihi...
seterusnya,kami ke batu feringgi..bukan tgk laut sgt,tapi gerai2 jualan memang bnyk sgt..leh dikatakan sepanjang jalan..mama naik geram menengoknya...x ingat nak amik gambar dah,ingat nak soping jer... kat sini mama beli baju untuk kakak dan ammar..en hubby pun dapat tshirt k..untuk mama jer x de beli pape...balik dari sana jam 12tghmalam..
keesokan pagi,g melawat lab lagi tuk bahagian 2..x de amik gambar pun...sampai tgahari...dah siap lawatan,sebelum tolak balik serdang,makan kat LINE CLEAR NASI KANDAR...ramainya org dan memang sedap lah nasi nya..teringat samapi hari ni...kwn mama,sampai siap tapau g...dah siap semua,g soping jeruk jap..dan bertolak balik...sampai serdang dalam jam 10 malam...tu cite yg mama nak cite..tamat daa..jenuh nak merecall balik kisah2 ni...hehe....
Post a Comment