Thursday, February 23, 2012

~~ cerita di penang - part 1 ~~

kisah di perlis pun belum abis lagi,ni dah nak cite pasal kisah di penang la,hahaa...later2 la cite pasal perlis tu eh...kita cite pasal benda fresh2 dulu k...
malam bertolak dari serdang jam 12.30 malam..so sampai USM,jam 6.30 am,ngam2 azan subuh berkumandang,terus solat subuh dan mandi2 di masjid USM....tukar pakai baju korporat jabatan,setelah siap bersolek semua,cari kedai makan..pusing2,mamak juga yg ada memang kat sini kedai mamak jer yg melambak kan..pagi2 lagi dah bedal nasi kandar lauk ayam....sedappp seh,harga pun sedap juge..rm 7 weh...nasi nyer x la bnyk mana kan...memang dari serdang lagi dah ngidam nak mkn nasi kandar penang..hohoho...gmbar x amik pun..
dalam kul 9,kami gerak ke USM....


tmpat yg dituju ialah PUSAT PENGAJIAN FIZIK..ni pintu belakang....
sampai2,terus kami dibawa ke bilik meeting diaorg..sesi pembukaan bersama dgn timbalan dekan akademik pusat pengajian sains fizik,USM(yg berada di tgh2 tu,sempoi la timbalan dekan diorang,huhu)...
rakan2 yg sama2 dalam lawatan kerja....baju korporat theme oren hitam....
lagi rakan2 yg lain...
sesi seterusnya.sesi lawatan ke makmal2...makmal pengajaran 100 & 200,actually nama 100 n 200 tu mewakili makmal tuk student tahun pertama n tahun kedua...lagi lawatan ke makmal penyelidikan(makmal N.O.R,)tgk alat2 diaorg canggih manggih,dah mcm robot pun ada...tgk gmbar yg bawah belah kanan,mesin yg paling mahal di USM... setelah selesai lawatan bahagian pertama(pagi sahaja),kami nak p cari kedai makan tuk tgahari lak...nasi kandar lagi,aduhaii...
pagi makan kat sini,tgahari pun makan kat sini..hahaha...badan dah penat,otak dah letih,direct dari serdang malam tu,terus ke USM paginya...pas mkn,pa lagi nak check in lah..leh rehat2 kan bdn...badan pun dah melekit2 peluh kepanasan...


k lah bab check in sambung part 2 lak k..ada miting yg menanti,miting post mortem lawatan penang hari tu...daaa..ketemu lagi...

Post a Comment