Wednesday, February 8, 2012

~~ @ perlis part 1 ~~

ler baru satu je ker entry mama di bulan feb ni?..aisehman...mana x,seminggu dok umah jaga anak yg sakit mana sempat nak buat entry bagai kan...

cuti panjang baru ni berkesempatan kami sefamily kecuali my hubby (dia x ikut),ke nun jauh di utara perlis indera kayangan....indah lagi mempersona..tempat kenangan zaman persekolahan dan tempat membesar mama dulu...bila ke sini bnyk perubahan dah berlaku...sawah2 bendang yg dulu terbentang luas,dah dipajak menjadi bangunan2 kedai,kawasan perumahan...memang dah makin maju skrg...saat jejak kaki ke sini terkenang kembali zaman kanak2 mama di sini..teringat arwah ayah yg menghantar mama ke sekolah...tempat2 dok main bersama kwn2...dok kayuh basikal nagn kwn2 g bandar..mcm2 lah kenangan yg terpahat kat sini...andai dapat diputar kembali masa lalu,ingin mama melaluinya sekali lagi..hukhuk..terskema lak ayat...tgk gmbar lagi bagus,heheh....

bulatan perlis...dulu memang dah sedia ada....
hotel putra palace....di tgh2 bandar kangar....

kompleks kebudayaan perlis....bangunan ni baru dibina..dulu zaman mama duk sini,lum ada lagi...meriah dah mcm bangunan kat putrajaya dah...
pedang dan logo negeri perlis....simbol ni dulu pun belum ada...

kedai ni selalu mama kunjung ngan adik2...klu hari minggu jer,ada duit lebih sikit dok mai buang duit tang ni lah......naik gerek (basikal) ramai2 pakat dok parking kat gedung (hospital) ...aik tetiba terbit loghat utara lak,hehe...kedai ni brg dia murah2 jerk....
pintu gerbang menuju ke bandar kangar....di mana2 mesti ada gambar raja perlis..even di umah pun terpampang banner besar gambar raja perlis.....rakyat perlis ni memang sayang dan kasih kan raja mereka...


tu je cite part 1 ..nanti sambung lagi part 2 k...

Post a Comment