Wednesday, March 7, 2018

~~ selamat hari jadi mama ~~



anyway,semalam 6 mac 2018 hari jadi mama yg ke....hihi....xsempat nak buat entry semalam so hari ni pun acilah ek..seperti biasa,tiada apa yang mama harapkan..moga dberi kesihatan yang baik,murah rezeki berpanjangan, dan segala2nya yg baik utk diri mama dan keluarga lah..aaminn...in sha Allah.


gambar pada hari jadi mama..

alhamudulliah diberi peluang lagi utk bernafas di muka bumi Allah ini......

Monday, March 5, 2018

~~ wet world shah alam ~~





17 february 2018 (sabtu)

assalamualaikum semua...sebulan haah xde entry..malas bebenor nak menulis..ada je dok baca2 entry blog lain...tapi nak menulis kat blog sendiri hadoii kemain lah malas....

ok ni nak cite pada aktiviti cuti hari raya cina baru ni...kami sekeluarga ke wet world shah alam..utk pertama kali jejak kaki ke sini...ramai jugak org hari tuh,ingt xdak org semua balik kg kan..tapi jalan raya dari serdang ke shah alam agak lengang jugak lah..seronok rasanya..kejap je smpai..hahaha...

pegi dgn adik bongsu..yg lain x g demam...alkisah deme klu x demam mmg rancang nk balik kg,tapi apakan daya kita hanya merancang tuhan yg menentukan....abis semua pakat demam,kami sekeluarga pun baru baik dari demam je ni..selesema n batuk je x hilang2 lagi...mencik....

harga tiket masuk ni dewasa rm 30 kanak2 rm 2..still berbaloi2 n murah lagi lah berbanding dgn taman tema yg lain kan...jam 10 buka kami dah ada kat sana..fuhh heaven dpt masuk dlu,boleh pilih tempat strategik dlu sbb kami beli  cash tiket..yg mana beli online n beli harga promosi masih beratur panjang lagi kat luar hahahhaa....mesti deme ingt beli online cepat,rupanya beli on the spot lagi cepat...hahahaha....


sewa pelampung ..alor  xingat dah harga berapa..sbb adik mama yg bayar..huhu


tgh2 panas apa dikisahnya deme ni nak mandi..adoii..balik abis muka masing2 sun burn...



xbanyak amik gmbar sgt sbb susah lah nak bwk hpone masa mandi..hpone simpan jer..layan air lagi syiokk...hahaha....puas hati semua slide dapat naik....huhuhu..nnti boleh repeat lagi ye anak2 .....


p/s menanti esok....❤❤❤.....

Tuesday, January 16, 2018

~~ happy birthday ibu tersayang ~~

ok nak cite pasal birthday lagi..kali ni ibu tersayang pada cuti tahun baru yg lalu..1jan...bawak ibu g makan2 jugak..makan dekat absolute thai kat ioi jugak..ok jom tgk gmbar..

cukup korum...semua anak menantu ada.....alhamdullilah...

balik umah baru kita potong2 kek..sbb kedai makan dah nak tutup xsempat dah nak potong kat sana...

HAPPY BIRTDAY IBU...
MOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI..
HANYA IBU JE YG KAMI ADA UNTUK MENCERIAKAN HARI2 KAMI....
AAAMIN..❤

ok 23hb plak ada sorang lagi besday girl....huhuhu...meriah bulan januari ni.......

~~ besday hubby ~~

14 jan 2018

asssalamualaikum...apa kaba semua....bnyk cite nak cite ni..hahahha....

ok first,nak cite yg paling latest kan..sambutan birthday hubby kita..yeayy menjadi juga surprise kami anak beranak nak bagi hadiah kt hubby....

birthday 14hb jan yg lalu..sabtu ajak adik2 p  cari hadiah..pas kenduri  terus g....g aeon saje...akhirnya dapat juga brg yg nak dibeli..alaaa xseberapa jer..janji ingtan tu pntingkan...

anak dara yg hiaskan semua tuh....

malam plak pakat ngan adik2 juga nak bwk p makan kat johny ..g kat ioi putrajaya jer...n then ada surprise kek juga oleh staf johny..kejut x kejut x abg?..hahahha....tgk muka dia malu2 kucing weh...hahahha....


hihihi,,besday papa malu2 monyet kucing...

belanja family n besday papa makan...terima kasih uolsss sudi menjayakan program ini....❤❤

suka tgk gmabr ni ceria..bonding ayah n anak kan..mama malu nak suap2...hahahha.....

our family..alhamdullilah....


dah nak balik,ibu bagi hubby air tin ginseng..hadiah hari jadi katanya..gelak besar kitaorg....hihihihi.....


HAPPY BIRTHDAY ABG..
MOGA SEGALANYA YANG TERINDAH DAN TERBAIK KU DOAKAN UNTUK DIRIMU
AAMIN.

Lots of love,
shida ❤❤

Tuesday, January 9, 2018

~~ ammar darjah 1~~



assalamualaikum dan selamat tahun baru semua..xterlewat lagikan nak ucap.....ok tahun 2018 tahun paling dinantikan dan tahun suspen juga..sbb anak bujang mama dah darjah 1..sblum masuk sekolah hari tuh,macam2 yang bermain kat benak fikiran mama ni..macam mana amar kat skool nnti..dan permulaan nk p skool,sbb dlu  masa dia masuk tadika dah penah ada drama swasta dah..tu yg risau tuh..huhu....

tapi alhamdullilah segalanya diprmudahkan..sehari sblum orientasi semangat dia nak sekolah.dan begitulah hari2 yg seterusnya hingga kini.cuma dalam sejarah betul lah,baru minggu kedua sekolah,cikgu dah wasap bagitau dak ammar jatuh kat sekolah agama,gg berdarah..aduyaiiii....dah agak dah,,mmg ada peristiwa2 yg xdiinginkan berlaku nnti mmndangkan abam ammar mmg nakal dan lasak..anak laki n pompuan x samakan.huhuhuh......urut dada mak nak....

sebelum ke orientasi kita brgambor dlu...


kawan satu tadika dgn dia dlu..mujur ada yg kenal..cuma sek kbg je xde yg kenal..xpe leh cari kwn baru kan amar?....


perhimpunan pertama di sek kbgsaan..nmpak x budak depan amar tu?..menangis ok.mujur amar x nangis..huhuh

adik dan kakak di hari pertama persekolahan....semangat dua2....

ni masa time rehat mama p jenguk dia kat kamtin..alhamdullilah dah pandai guna duit..tapimya hari2 lah makan sosej.manalah xkurus syg ..huhu..mama nak buat bekal xnak....adoii dilema seorang mak yg anak nya susah nak  makan...

oklah itu saja kenangan2 amar di hari pertama persekolahan..moga2 istiqamah hingga ke hujung taun..in sha allah.....

Friday, December 8, 2017

~~ balik kg,kenduri kawin n ke penang ~~





ok selamat bercuti sekolah adik2 semua....mak pak mesti penin pala kan nak memikirkan budget utk persiapan sekolah nanti..tahun depan anak aku dua org bersekolah,uihhh terasa ko duit tu mengalir macam air..weekend baru ni dah shoping baju sekolah dekat 3++ jugak lah abis,,tu ada lagi brg yg xcukup tu..ada fasa 2 nanti tu..huhuhu...

awal cuti sekolah hari tu kami balik kg perak..ada kenduri kawin anak sepupu pada hari ahad...kami balik hari sabtu pagi...lepas kenduri dah alang2 ada kat perak,kami lajak ke kulim..nak melawat sepupu yg accident bulan lepas kt hospital......kaki patah...masa kami pegi belum operation lagi,,skrg keadaan terkini,alhamdullilah dah selamat operate dan boleh kuar hospital dah....

selamat pengantin baru aca n zima....



pengantin x rasmi lagi,kami dah rasmi..huhu..amar xdak..p main mana entah....


tu dia mat anip..sepupu aku....moga cepat sembuh na....siap celebrate birthday lagi kat spital..hahaha....

tido semalam je kat umah makteh...isnin dah tolak balik ke jawang..tido smlm lagi kat jawang...selasa baru balik kl....tapi sebelum balik,kami p penang lu..nak merasa naik feri bawak kereta..awal tahun dlu pegi,xmerasa....pas melawat mat anip kt spital ptg tuh,terus p penang..dah dekat sgtkan....makcik aku lah nak merasa p padang kota...opah aku pun xpenah merasa lagi..ok jom lah....


merasa jugak opah akhirnya....yeayy...

kami anak beranak....

makan2 kat padang kota..pastu balik perak....

pas makan,sempat main skuter sewa dlu..lepak2 amik angin...


tgh makan.ada buskers dtg nyanyi..dak ammar posing2lah....

smpai kg jam 2 pagi...sib baik dekat aje....dlm 2 jam lbih je ke jawang.....ok abis dah cerita..itu aje dulu ye...

Wednesday, November 22, 2017

~~ happy graduation day ,amar ~~

sabtu 18hb nov selamatlah anak bujang mama tamatkan persekolahan tadikanya.ada majlis penyampaian sijil di panggung percubaan upm...abam ammar masuk 2 acara..tarian pop yeh yeh n hindustan..kemain kau berjoget atas pentas tu ye....hihihih..next week lastlah ammar ke tadika..start bulan 12 nanti xtau lah nak letak amar kat mana..xkan nak bawak ke lab semedang kan..hmmmm...

tahun depan dah darjah 1...debar nya rasa..mcm anak pertama baru nak sekolah..padahal dah anak kedua dah..huhuh....anak laki ni lain mcm pesen sikt..lagi2 amar tuh..dlu nak masuk tadika pun ada sejarah dah...takut lah berulang kembali..tapi mudahan2 dia dah besar ,xde lagi perangai2 gitu lagi kan...in sha allah....


terima kasih maktok belikan bunga tuh....

dah habis persembahan dah....

dgn cikgu hajar..yg mengajar ammar tuk kelas 6 tahun ini...

dengan adik hamra.....


dgn kawan3 seangakatan....



mama harap ammar berjaya di alam persekolahan nanti...belajar rajin2..jgn malas2 tau....mmmuahh sayang anak mama.....❤❤❤