Tuesday, December 10, 2013

~~ gold coast,morib dengan family besar kami ~~

huhuhu.....lama x menulis kat blog...jenguk2 entry org lain ade ler..tpi nak menulis kat blog sendiri hmm kemain lama nak amik mood....ni pun nak up entry pasal cite yg dah basi pun..lama dah berlalu...hehehe....

actually cuti sekolah ni kami x kemana pun..sok cuti pun x de plan lagi...just ingat nak bwk aryanna g pameran buku yg sedang berlangsung kat mines skrg....asyik dok bagi hint nak beli buku jer...so jomlah kita menapak ke sini....brg2 keperluan sekolah dia pun belum shoping lagi....mama blurrr nak beli apa...boleh gitu..hehehe...mama sokmo gitu,dah hujung2 nnti baru nak kalut...hakhak...

eh nak cite pasal g gold coast kan..melalut dah..almaklum ler lama x membebel kat sini kan..heheh...kami ni g dalam minggu awl cuti persekolahan...16 nov 2013...actually,cousin mama yg planned semua ni..dia yg sponsor tuk penginapan kami tuk 2h1m...amik satu apartment 3 bilik muat tuk kami 4 family...ala just tuk tidur je kan..bukan nak selesa2 sgtkan....dan objektif utama pun nak bwk pakcik mama yg sakit dulu tu jalan2 ,amik angin segar,tgk dunia luar....,ingat x mama penah cite dulu kat sini pasal pakcik mama tu....

kat sini x boleh masak2....x disediakan dapur,so ibu mama dah siap2 masak dari umah lagi lauk tuk dimakan pada malam tuh...n bawak bekal roti,makanan ringan for breakfast sok paginya....kat sini hanya dapat pakej 5 tiket tuk mandi water park n 5 pakej breakfast..

g bercuti ni,budak2 lah yang paling teruja kan....with sepupu.....

suasana di waktu malam..kami duduk kat tingkat 4....hujan renyai2 malam tuh....and ada event family day dari company mana entah..so malam tu memang riuh ler dgn muzik2 bagai....

after dah makan memasing,en hubby ajak jalan2 cuci mato ke pantai morib...sbb masa ondaway kami dtg lalu kat situ ada cm khemah2 jualan,n pentas bagai..kebetulan kami dtg ada karnival "sayangi selangor"..so jomlah...xkan nak dok kat bilik jer,boringlah....tapi kami g satu kereta jer..just adik2 mama n sepupu jer...yg makcik2 n pakcik x g...diarg rehat je kat bilik....bwak dak ammar je sorang,si aryanna dah dapat kawan mmg x ingat dah ke mama dia neh....

ok nnnti sambung lagi lah eh..cite kat sini kang panjang berjela lak entry neh...babai....


Post a Comment