Monday, December 23, 2013

~~ shopping barang sekolah ~~

alhamdullillah,dah hampir lengkap dah persiapan sekolah aryanna tukdarjah 1 nnti...dari pakaian hinggalah ke alat tulis,cuma buku jer lum beli lagi....In sha Allah dalam minggu ni leh beli....sekolah agama pun sama....isnin minggu depan dah pendaftaran sekolah..kejap jer dah nak sekolah kan.....

so smlm kami ke jalan reko,kajang..nak beli baju sekolah kat pasaraya mu,sebelah hentian bas tuh....woahhhh ramainya orggg....tgh ada sale rupanya...patut ler ramai.....so kami shopingg baju n kasut sekolah aryanna kat sini jer....harga berpatutan n kualiti pun bagus...bagi mama lah,x yah nak mahal2 n  nak berjenama sgt baju sekolah ni,cukuplah kain berkualiti dan harga pun berpatutan..kang lama2 kotor n lusuh gak dah nak beli baru lagi kan...

beli 2 pasang baju n 2 pasang kasut..satu kasut yg  murah sikit,n satu lagi mahal sikit....cukuplah tu....kain sekolah agama pun beli siap2 dah...tudung dah beli kat car boot sale hari tuh..mujurlah sekolah rendah serdang ni leh pakai tudung putih berawning...kemas lah sikit klu budak2 pakaikan....klu tudung yg jenis kita pakai time sekolah dulu2,susah lah...mama pun x suka jenis kain tuh....kdg2 nk bagi cantik muncung tuh,siap pakai plastik putih yg keras tuh..hahaha....nostalgia sungguh......

murah x?....murahkan...mama amik satu pasang kasut jenis ni......

try ..try...jgn x try....

konpius..jap cuba  saiz 29,jap cuba saiz 30....

pas tu ke section baju pulak..serabut nak memilh saiz..org ramai bebenor...mama tarik hok ni,dia tarik hok tuh..ahahaha.....tipu


testing2....kain dia ni jenis,alaaaa mama lupa dah..ade ditulis kat plastik tuh...ada cotton,ada viscoss....tapi hok ni mama x ingat lah....jenis licin gak kainnya.....

ok antara yg berjaya dipancing....


tgk ramai x org?...smpai nak membayar pun kena beratur ..2 lane lak tuh....selalu kedai ni sunyi sepi jer klu bukan time sale....

ok balik umah semalam terus testing satu suit.....

owh dah besar anak dara mama..kejap jer dah darjah satu...huhuhu....mcm comel jer mcm cantik jer.....hahahaha....

show off brg yg dibeli..hikhik..alat tulis x sempat nak snap..sbb brg dah dibawa naik ke atas,si kakak takut adiknya main brg dia..hahahaha...kedekut benar si kakak ni..hehehe....


p/ s : badan agak penat..2 hari cuti x rehat sgt....ingat nak cuti ri ni,nak kemas rumah,rumah dah macam kapal pecah....jumaat sabtu x de kat rumah..berjimba ngan kwn2 ..later mama cite k..daaaa


Post a Comment