Thursday, December 26, 2013

~~ @ taiping,perak walimatulurus syida & pasangan ~~

ok ,pagi2 kitaorg dah sepakat nak sarapan di luar..so round2 area situ,ada satu kedai jual nasi lemak..fuhh terbaik ahh nasi lemak dia..pelbagai jenis lauk ada...sambal sotong,sambal paru,sambal udang,sambal kerang,semua ada lah....tapi rugi gmbar x amik...time ni masing2 tgh menikmati kesedapan nasi lemak tuh..hahaha....

n then terus round2 bandar taiping....x jauh pun dari umah pengantin...just round2 dalam kereta jer..x turun pun...lagipin bnyk kedai cina la ....kami juga ke taman tasik taiping...fuyyooo cantik betul tasik dia..sampaikan kwn mama tekagum tgk pokok2 dia yg besar yg mana dahannya hampir masuk ke dalam tasik tuh membentuk seakan2 bumbung bila mana pokok2 tu rapat antara satu sama lain...SUBHANALLAH....

balik dari tu,terus bersiap2  pegi  ke majlis perkahwinan syidah.....

kami bersama pengantin...pengantin dalam busana baju akad nikah lagi....

hantaran dari pihak perempuan....hand made ok?...betul x syidah?...

pelamin yg cantik dan gojess......

my opismate.....

selamat pengantin baru syidah & pasangan....

from pihak lelaki.....


semua dah kenyang masing2 n dah tgk pengantin bersanding,so kami pun minta diri dari tuan rumah untuk beransur..sbb nak terus balik ke KL hari tu jugak....zoo taiping x sempat pegi n mee udang kuala sepetang pun x sempat try...padahal dah dekat tuh,,,x pe,yg pnting hajat kami nak ke majlis perkahwinan syidah dah tercapai....yg lain bila2 pun boleh pergi kan....

on da way nak balik KL ,sepanjang jalan nampak pokok droyan bergantung2an buahnya..uiii geram nengok....memang on da way balik tu nak singgah Kuala Kangsar..so alang2 dah dekat dgn kg salah sorang opismate mama,so terus ke kg dia ..nak tgk kot2 ada droyan ke kan....tapi hampa droyan x de,rambutan je bnyk...actually,kg opah mama pun area KK juga,tapi mengenang masa dah x sempat,so x de lah mengajak diaorg singgah......tu pun hampir 2 jam di kg kawan mama tuh....

tu diaaa...berbondong2 plastik haaa....dapat 5 beg plastik penuh....

yg perempuan tukang buang semut kat buah....hahahhaa...mama ngelat..aci x?...hehehhee....


ni diaaa....hero melayu terakhir..yg berani panjat pokok ni....hehehehe....


seterusnya,dah lama kat sini,kami ke KK...makan cendol,rojak pasemborr ,melepaskan penat lelah dan hilangkan dahaga....kawan mama sempat soping juga kat sini.....mama klu balik raya,mmg berhabisan duit jugak kat bandar KK..lagi2 kat arena square selalu sgt buat jualan murah....hahaha...

kami selamat smpai serdang tepat jam 12am...alhamdullillah......

Post a Comment