Saturday, November 12, 2011

~~ pagi aidiladha yg sayu ~~

pas solat hari raya,kami sekeluarga bersiap2 nak pergi umah ibu kat kuarters upm...ke mana lagi kami nak tuju kan,ke situ je lah..seharian di sana...umah aku x de masak pe2 pun..ibu buat laksa,pulut kuning,rendang minang (daging + hati ),lemang org surau bagi...tu je menu...aku melantak makan kat umah ibu jer....huhu...

ok,berbalik pada cite pas dah siapkan anak2 semua,kami pun bertolak..kebetulan masa nak turun,en hubby tertengok tayar kereta yg mcm kurang angin..rupanya terkena paku..aduiii la,mana nak cari bengkel kereta time cuti raya ni,bukanlah kempis terus,still boleh berjalan...tpi klu nak berjalan g umah sedara jauh2 nanti cam mana ha...klu ikut en hubby,senang je dia kata,kita x payah g lah,aku plak kata ehh mana boleh,ni kan hari raya..hehe..I kan suka berjalan...x kan asyik nak singgah stesen minyak,pam kan tayar jer...



anak2 mama di pagi raya,di dalam kereta..hehe..pilihan love ni adalah pilihan si kakak..sibuk suruh letak bentuk ni...aduii...

g melilau sri serdang,semua kedai tutup,sama ada x buka langsung,atau masih terlalu awal...masa tu jam baru 9.30..standard kedai kan bukak jam 10....on da way,adik call kata diaorg nak ke kubur..so kami decice g kubur dulu lah,balik dari tu nanti baru g carik bengkel lagi...
ibu aku dan adik no 3,wawa...ammar pun join..time ni panas...tapi panas pagi x mcm panas tgahari kan...tpi still pakai kena pakai payung...kami baca yassin utk arwah ayah...

selesai berdoa semua, sesi siram menyiram...si kakak tu pun nak siram sama..untuk kubur tok wan sejuk katanya...kubur ayah belum diletakkan batu nisan lagi,tapi dah tempah kat penjaga kubur kat situ,so bila dia nak bina terpulang la pada dia..katanya biar lebih dari 3 bulan..aku pun x tau kenapa..ada ke syarat cenggitu?...

pas balik dari kubur,kami terus g mencari bengkel kereta..anak2 aku serahkan pada ibu..justkami berdua je pegi cari...tu untung mak dekat ngan kita,leh tinggalkan anak2 jap klu nak kemana dating mood...tapi bukanlah mengambil kesempatan kan..bila ada hal2 penting jer baru tinggalkan mereka berdua ni...huhu...
Post a Comment