Saturday, October 22, 2011

~~ cerita i - city ~~


malam tuh,balik umah mandi2 siap2 semua.dalam kul 8 cam tu geraklah kami ke icity..badan penat x terkatalah,dah siang nya ada amali,malam pun nak berjalan jugak..tapi kalau x g malam tuh,memang x de peluang lain lagi dah nak bwk diaorg jalan2 kan...so haruslah grab peluang itu wlaupun badan penat,mata dah nak tertutup jugak..masa dalam keta sempat aku terlelap sepanjang jalan tuh...jalan nak ke icity ni leh dikira jauh jugak la dari serdang ni..dalam sejam gak kot..tu dikira my hubby tahu jalan nak ke sana,klu x tahu,lagi lah take time kot..dgn sesat
adik aku yg bongsu ikut jugak ngan balaknya(pakwe la)hahah....diaorg satu keta,kami satu keta...smpai sana dalam kul 9 lebih gak la...jalan nak masuk ke icity tuh jammed jugak..almaklumlah malam minggu kan..masuk dalam kena parking rm 5...(eh murah lak,selalu dgr org cite rm 10,)....

ramai gak org malam tuh...dah mcm genting kat sini,siap ada pelbagai mainan lagi..tapi hnya tuk budak2 la..yg mcm kat funfair bila main tuh,dapat hadiah mcm2....cuma kat sini,x sesejuk genting,hehe....perasan jap berada kat genting tadi..kuikui....
gambar berdua wajib ada..lupa anak jap,hehe....ni kat dalam ruang legar snow walk..tapi kami x masuk pun umah salji tuh,payah lah nak bwk budak tecik ni....
gambar kami...yg pakai sweater putih tu adik bongsu aku,ika...


mama n aryanna bergambar ngan katak...mak cik aku tuh,siap ngigau katak malam tuh,sbb dia bergambar dgn katak...hihi...

sebelum berjalan dgn lebih jauh,kami singgah makan dulu..semua restoran yg ada penuh,so mamak je yg x bape penuh,mamak pun mamak lah..wlaupun aku bukan peminat kedai mamak....dah perut lapar,bantai je lah..aku order mee goreng basah,tapi hampeh x sedappp weii..aku makan x abis..balik umah cari burger top up perut yg lapar balik...

cantik pemandangan lampu2 kat sini kan..rasa berada di istana kayangan..x nak balik pun ada,haha...

aksi kami anak beranak....mama n ayah berangan bujang..haha...si ammar bantai tido je,syok kot lampu2 penuh cerah kawasan....

aksi kami lagi...en husband ku tu bukan senang nak bergambar2 bagai,tapi entah kenapa mlm tuh,senang je nak ajak bergambar..sbb teruja ngan lampu2 kot dan x penah smpai kat tmpat ni,harus mengabdikan sebarang 2,3 kenangan di sini kan....
nanti cite pasal jalan2 ke kl lak...huhu....bnyk lagi benda nak cite ni...sikit2 lu eh...
Post a Comment