Tuesday, March 29, 2016

~~ dinner shell out @ butterworth char kuew teow,lestari perdana ~~

wah panjangnya tajuk....ni cite sabtu malam baru2 ini..mak buyung aka wawa dah mengidam nak p makan sini haaa....sebelum ni mama mmg pernah dtg kedai ni tapi just cuba char kuew teow dia aje..bolehlah sedap juga...

entah mcm mana leh jumpa kedai ni tah..kami laki bini mmg suka mencuba tempat makan baru yg sesuai dgn poket dan budget kami lah kan..hari tuh en hubby ajak cuba makan di area kinrara uptown tuh..bnyk kedai makan katanya...ondaway tuh terjumpa lah sign board butterworth char kuew teow ni..dah anak dara sorang tuh tergedik2 nak makan sini..dia mmg peminat char kuew teow..ok jom lah cuba....kedai atas bukit,lepas roundabout lep tu.amik pukul 3...

jadi malam sabtu dtg bawak family try dianya shell out lah..harga agak berpatutan..1 set rm 25...1set ada 2 nasi...ya allah,uolssss....sedap x terkata..sungguh mama rasa nak repeat lagi makan sini..x puas rasanya..dgn dak ammar buat perangai malam tuh,dia tumpahkan air,abis suar mama basah..spoiled mood betul nak menikmati tau...

bentang kertas lu sebelum makanan sampai..

sign board x berapa nampak tulisannya...

segala macam seafood ada..kepah,lala,udang,ketam,sotong,pepahat

ready to eat !!!

total rm 92...utk 3 set plus sekali dgn air n nasi tambah 2....wawa belanja..tq wawa..berbaloi2...balik tu singgah pasar borong jap ibu nak beli buah2 utk buat rojak esoknya...singgah sri ternak kedai 24 jam tuh..mama first time smpai sini..wahh..tgh2 malam pun ada org memborong lagi uolss..masa tuh jam dah kul 12.00 malam...bnyk frozen kat sini..udang,sotong,ikan,ayam difrozenkan..ada juga ayam yg segar...boleh kata harga pun agak berpatutan...brg2 kering yg lain pun bnyk....barang2 basah yg susah jumpa pun bnyk kat sini like kepah,lala,udang harimau..ekor lembu,ish macam2lah....last2,terjumpa pepahat frozen kat sini..haha..en hubby kata amik2,dah lama cari ni..mentang2lah baru pekena shell out tadi..hahaha....

pepahat masak pedas..en hubby masak..nyum nyum..satu peket ni hanya rm 9.50..
Post a Comment