Friday, May 2, 2014

~~ trip ke pulau pangkor l part 4 ~~

ok sambung lagi kisah pangkor..selagi x abis selagi tu belasah gak nak cite...hehehh...ok aktiviti malam kami ke teluk nipah..tempat shoping2 ngan cuci mata....kat sini memang byk gerai2 jual cenderamata...sepanjang jalan tuh ada..memang meriah kat sini..gerai jual makanan pun bnyk...sapa2 yg menginap di area teluk nipah ni senang ler..jalan kaki jer nak ke gerai2 tuh.....

ni jer satu2nya gmbar kami yg ada kat teluk nipah tu.....huhuhu...xde borong apa pun..just beli baju tuk budak berdua tuh n souveneir tuk kwn2 aryanna...sibuk nak bagi kwn2 dia jugak...heheheh....

ok....gud morning uolss....dah penat beraktiviti seharian smlm,pagi nih agenda kami nak naik bot keliling pulau & snorkelling..yeayyy..alaaa x ingat lah bapa sewa bot nih..tu lah lmbt sgt buat entry kan dah lupa..huhuhu....

satu family kami + 2 org, mamat ngan minah iran....tu jer...yg penting kami conquer da boat .....hahahahah....


mama ngan ammar....tabik spring tuk ammar sikit pun x takut naik bot ni..steady jer ...bukan cm kakak,sebelum naik berjujuran air mata dah x nak naik...aduiiii........mama,takut..xnak naik..hahaha..x boleh ni first time mama kamu naik bot keliling pulau tau...jom naik jugak..hahaha..sian anak kena paksa ngan mak yg kemaruk nak naik bot...kikikiki....

posing ramai2 lu...menciwi abis muka aryanna tuh..heheheh....

sbelum bergerak ,berposing lagi...hehehe...
round2 pulau,antara yg kami lihat,

batu bentuk epal....

 batu bentuk penyu....

ini monkey beach..mmg bnyk tul monkey kat sini....

posing lagi..nampak x mamat ngan minah iran blkg tu?...heheheh....

dah abis round semua pulau,last perhentian kita nak buat snorkeling..yeayyyy..ni adalah first experience mama...hahaha...tercungap2 ko, amik,hehehe....kejap je mama duk dalam air tuh,x pandai la....hahahha...

sebelum gedebushh ke dlm air....pakai bnda alah tu pun mama x reti..adik mama yg ajar...hahaha....

terror ahh diaorg...hehehe...

ammar pun x takut wei..si aryanna x yah harap lah..dok atas bot je dia....hehehe....

us.....

eh lupa,lepas snorkelling kami g mandi puas2 kat monkey beach tadi...air nya cantik kat situ....monyet2 tu x kacau pun,buat hal masing2...hahahah....

lepas dah balik dari tuh,sambung mandi kolam utk kali terakhir..kang kul 12 nak check out dah....dah siap2 check out semua,kami ke kilang makanan laut....

berposing kat kilang makanan laut...mcm2 ada dijual...x amik gmbar pun kat dlm kedai ni...

last pic,sebelum masing2 bergerak ke destinasi masing2...bergamabr kat jeti..family pakteh terus balik ke kg jawang,singgah kg jap..kitaorg terus bergerak ke kl...esok mau kilija..hehehe....

tamat sudah percutian singkat kami ke pulau pangkor..lepas ni kumpul duit,kita pilih destinasi lain plak k...ok bye semua....

p/s pada 2 hari berturut2,mama alami satu episod gembira n satu episod duka....allahuakbar..sungguh indah percaturanMU...supaya hamba2MU tidak lalai dlm mengingatiMU...SUBHANALLAH.....



Post a Comment