Tuesday, May 6, 2014

~~ outing day,ujian sumatif & bulan mei ~~

x tau nak letak tajuk pe dah....cite x de lah sensasi sgt...hahahah....cite hari minggu baru ni jer....outing day kami setelah dah bnyk minggu x kuar jalan2...heheheh....

owh ye dah masuk bulan 5 adalah bulan yg dinanti2kan oleh anak dara tu..heheh..almaklumler bulan ni kan bulan besday die...hehehe..ingat sokmo la...awal2 ckp mama nak bagi hadiah ape...alamak...hahahaha.....klu kakak boleh dapat keputusan yg bagus dlm pelajaran,mama bagi hadiah spesel punya..hihihi...hari ni kakak ada ujian sumatif kat sekolah...paper bm kertas 1 & 2 dan pend islam....harap2 dia dapat buat lah..jawi tu baru merangkak leh baca sikit2..alhamdullillah...lama2 boleh tu..kena selalu ajak dia baca buku jawi....

jadual ujian...

berbalik pada hari minggu baru ni,dlm tgahri kami ke kajang..dah janji ngan kakak nak belikan dia beg sekolah baru..beg sekolah yg ada dah uzur sgt dah..aduiii baru setengah tahun nak....kopak mama cm ni setahun 2 kali nak beli beg...hehehe...tapi beli yg murah2 jer,tahun depan nak sekolah konpom2 nak beli beg lagi tuh....seperti biasa beli kat kedai feveret kami,di pasaraya mu jalan reko..harga berbaloi2...tambah juga sepasang lagi kasut sekolah die,almaklumler skrg asyik ujan je peptg,abis basah kasut ....sebelum tuh mmg dah beli 2 psg,tapi satu lagi dah x muat dah..kakak pakai sakit kaki katanya...dah pulak..so x guna la yg tu...tu beli yg baru saiz besar sikit dari tuh....

die pilih sendiri..kali ni x de kartun2 dah..tapi still ada unsur2 princess tuh..heheh....bwh tu ada tulis princess....kecik comei jer senang die nak galas...

dah siap shoping,kami ke kedai makan sebelah tuh..dah tgahari,lum makan apae2 lagi..terus la lunch kat sini....kedai mamak je pun..not my taste la...tapi dah lapar hadap je lah..hahahaha....

mama n anak dara mama..kami pakai baju sedondon ri tu....cantik x?...huhuhuh....

owh anak bujang mama pun ada....sempat pau mama jam tangan ultraman lagi...hehehe...

dah siap makan semua,en hubby tnya lagi nak ke mana?....hmm nak ke mana erk?...pas tu terlontar idea dari en hubby jom jalan2 chow kit road nak?...hmm so k lah...masa awal lagi,ptg baru g umah ibu..ada rombongan nak dtg...hehehe....so ke sanalah kami..round2 atas kete jer,x turun pun..survey2 dari dlm jer...hahaha..In Sha Allah,ingat hujung bulan ni nak ke sini lah nak shoping2 raya...huhhuhu..sebelah tu kan jalan tar jer...dekat dah tu....heheheh....ptg ke rumah ibu,lepak2 smpai malam..ibu buat mee rebus,ada tetamu nak dtg..owh sedapppp.....

ok tu jer cite hari minggu kami.....daaaa....

p/s x sabar nak tunggu 15hb...
Post a Comment