Friday, May 2, 2014

~~ dugaan di hari terakhir bulan april ~~

huii..tajuk..panjangnyer..hehehe..aii mama masih leh bergelak ketawa lagi...huhu...sebenarnya luaran je nmpak happy,tapi dalaman mama masih fobia dan teringat2 kejadian yg menimpa....

oklah,mama nak membuka bicara ni...mama EXCIDENT k.....jgn terkejut lak..ye mama menerima dugaan ini sehari selepas mama mendapat berita gembira dalam hidup mama..ya ALLAH,ampunkan lah hambamu ini,andai kata aku terleka dalam mensyukuri nikmatmu....mgkin ini balasannya....

kejadian pada 30 april jam 1 tgahri..ondaway nak amik aryanna dari sekolah....kawasan kejadian di sekitar kwsn umah mama...kronolginya,mama brhnti kat simpang tiga...dan ada satu kereta avanza ingin memasuki simpang.....dipandu oleh seorang perempuan cina yg mengambil anak2 balik dari sekolah cina.....tapi boleh pulak dalam nak membelok masuk simpang,kereta itu menuju ke arah mama...yaALLAH,terkesima mama di situ..panik..x sempat nak buat apa2 utk menyelamatkan diri..mama menjerit dgn harapan agar dia mendengar....dan akhirnya terus danggg..kereta itu melanggar mama.....ya allah,hanya tuhan je yg tahu perasaan mama pada masa itu..owh ye utk pengetahuan mama menunggang motosikal pada masa kejadian....moto mama terjatuh,mama pulak entahlah mama x ingat sama ada mama jatuh atau x..tapi lutut mama berdarah...musykil..mama rasa mama x terjatuh..kain mama pun koyak di bahagian bwh....

terus perempuan cina yg melanggar mama itu keluar dari keretanya,dan meminta maaf mengatakan bahawa dia yg bersalah..semasa ingin membelok masuk,dia berpaling ke belakang menegur anaknya yg nakal,dan bila pusing ke depan semula dia terus melanggar mama...dan masa dia membelok tu pun sebenarnya dia dah makan jalan mama...tu yg terlanggar tuh..alaaa perkara tu rasa ramai yg buat kot bila kenderaan x de kan..masa nak masuk simpang,for sure akan makan jalan sebelah sana punya lah..hehehehe.....

dan perempuan tu kata dia nak ganti semua kerosakan pada moto mama..mujur lah x teruk sgt rosaknya..macguard depan pecah...dan dia dah bayarkan pun kos kerosakannya..cuma spare part jer belum ada,next week baru ada,so belum berganti lah....kesakitan mama lak dia nak tolong bwkkan jumpa dr..tapi mama kata x pe...sikit aje....cuma lutut luka dan bengkak sikit....sampai hari ni masih tersa kesakitannya sikit2....

mucguard yg pecah.....


kecederaan kat lutut.....

alhamduliilah,apa2 pun tuhan masih panjangkan umur mama..mgkin ada hikmah di sebalik kejadian..alhamdulillah,syukur2....x de apa2 yg memudaratkan..segala nya dah selesai.....

Post a Comment