Tuesday, January 7, 2014

~~ SELAMAT TAHUN BARU 2014 & new year holiday @ genting ~~

fuhh...lap peluh dulu....x sempat nak buat entry di hari terakhir 2013 dan ni pun dah masuk minggu ke 2014 baru berkesempatan nak menulis kat blog ni...ada la certain2 bnda2 penting tuk kenangan nak dicoretkan kat sini....especially bab persekolahan aryanna....nnti mama cite k....

k lah sebelum tuh x terlewat nak mengucapakan "SELAMAT TAHUN BARU 2014"...seperti biasa setiap org ada azam pabila memasuki jer tahun yg baru...mama x de azam yg besar2 sgt just berazam tuk menjadi manusia yg lebih berjaya dan lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya....di tahun 2013 juga adalah tahun yg paling manis tuk mama kenang....tahun rezeki melimpah ruah..alhamdullillah...antara azam terbesar yg dapat dicapai ialah keinginan tuk memiliki rumah sendiri....selain tu mama juga dapat dinaikkan pangkat....syukur,syukur di atas rezeki Mu Ya Allah....dan tahun ni kakak aryanna dah mula bersekolah kebangsaan...mama dah x boleh nak sikap sambil lewa lagi..segala keperluan anak2 mesti didahulukan....even baru 2 org anak pun,tapi kekecohan nak menguruskan anak2 neh ,hnya org yg ada anak2 jer yg tahu...hehehe....

oklah,di kesempatan cuti tahun baru hari tuh,mama n adik bawk sepupu yg dtg ke kl hari tuh ke genting..ni semua idea en hubby..sebenarnya nak balas dendam malam tahun baru tuh x dapat bwk sepupu g tgk bunga api..sian dia..dtg kl nak tgk bunga api,alih2 x dapat,hehhee...alkisahnya boleh pulak kami satu family demam..ibu n adik2 mama abis pakat demam semua..hehehe...so x de lah stay up malam tuh..semua tido awal....mujurlah esoknya dah ok sikit dapat ler bwk aniq jalan2....

naik genting pun pas zohor...mula ingat jalan sure jammed dah cuti kan,tapi x...smooth jer...sampai sana terus cari parking,mujur senang...cuaca time tuh best jer..mendung + sejuk bangat...sampai2 terus masuk indoor theme park...kitaorg memang tahu outdoor park tgh buat renovation.so just bwk budak2 main indoor jer..yg main nya just mama,adik mama,wawa n aryanna..en hubby n aniq + ammar diaorg x nak main,so pusing jer lah dlm tuh...harga tiket dewas rm32 n kanak2 rm 30..mainan ikut ketinggian jugak...

ni naik train yg ada loceng besar tuh...

muka org demam...sememeh jer..heheh....



aryanna dgn secret admirer dia..hahaha....

mama with wawa....sorang ni adik mama yg ikit..yg lain demam duk berbungkus jer...hahaha...

mama....


gmbar ammar n en hubby x dak pun kat sini..sbb bnyk gmbar ada dalam kamera..ni semua dari fb wawa jer...ok tu jer nak citer....tahun baru 2014 @ genting highlands.....

p/s tahniah kepada sepupu mama ecah n amri diatas kelahiran cahayamata baru..baby boy....bila lah boleh nak g melawat neh....


Post a Comment