Thursday, October 4, 2012

~~ kerja hakikiku ~~

K lah,sementara nak tunggu jam kul 5 nak balik la apa lagi kan haha,kelas amali baru abis jadi terpanggil lak nak cite sikit pasal keje hakiki mama di makmal ni..

Mama ditugaskan utk menjaga makmal elektrik analog..sambung2 wayar gitu..haha..leh jadi pakar bom ni,coii..haha..k k serius sikit..

Jadi amali student memang banyak berkisarkan elektrik la..nak cari nilai arus,voltan,rintangan,..ada pelbagai alat elektrik seperti osiloskop, digital multimeter,function generator dan mcm2 lah..semua keperluan mama akan pastikan cukup dan boleh digunakan...setakat 2 semester dah mama jaga makmal ni,memang fun habis..seronok tgk student buat lab..boleh tgk mcm2 waveforms yg terbentuk..memang menarik..student pun enjoy buat amali ni semua,klu time berjaya lah,kdg2 ada gak yg x berjaya bergantung pada keadaan alat itu....stress je memasing..ahahaha....


student tgh buat lab....amali 2....
ni power supply,function generator,n osiloskop...memang kena maintain selalu..buat  calibration....
perintang2 yg mengikut nilai..kdg2 student campur2 kan berpinar2 bijik mata mama nak asingkan  ikut kod colour...hakhak....
digital multimeter....
hari ni minggu ke 4...buat amali 2...ac signal and its measurements....

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Post a Comment