Monday, October 15, 2012

~~ dah 1 tahun 3 bulan ~~

Lama x cite pasal progress dak ammar kan..hari ni 15hb genaplah anak bujang tuh 1 tahun 3 bulan..dah besar panjang eh anak mama...condition dia hari ni selesema yg x hilang2..sama gayanya lah dgn mamanya ni..selesema melanda smpaikan bercakap suara dah bunyi cm itik serati sengau jerrk..

Jom review apa yg dak ammar ni dah pandai protes buat...

- dah boleh cakap "nak" tapi pronounce nya camni "nek" haha..lagi2 bila tgh makan sumthing laju je ckp "nek"..maksudnya dia nak lah tu..dah rajin mkn skrg..semua benda kita bagi terus je ngap masuk mulut..cm semalam jambu batu ko dia makan...muahaha..kejamnya mama ko ni nak...tapi berat dok maintain 8 kg juga..hmm..

-dah pandai salam tgn org siap cium tgn..tapi versi dia bukan cium tapi dihentakkan kepalanya kat tgn kita..:ahaha..keras sgt ke kepala tu..nak testing keras ke tidak heh... konon..cium pipi pun dah pandai..tapi ikut moooddd diaa lah....

- juga pandai memberontak dah nangis kuat2 lagi2 time berebut mainan ngan kakak..kakak pun kdg2 ada feel nya x nak beralah..aduii penin pala mama ...org kata mainan keta,moto,ultraman,batman bagai sinonim ngan anak laki kan..mainan bear,mainan ala2 keperempuanan sinonim ngan anak pompuan..tapi anak2 mama idok...hok adik nak main bear dah berebut ngan si kakak...time si adik main car,dah si kakak berebut nak main sama...da tu acaner?...ponin2.....

-dah faham sesuatu arahan tu..klu kita kata duduk,dan2 dia duduk..amik kain lap hidung,nanti dia amik la apa2 kain yg dia nampak..cth hari tu baju kerja ayah dia dibuatnya kain lap hidung...uahahah..klu nak jln,pandai dah amik kasut,suh kita pakaikan..bila bukak baju tau la tu,nak mandi terus tuju ke bilik air..kua pukul kepala kakak pun ye jugak..kdg2 ditariknya rambut si kakak..tau lah rambut si kakak tu dah cantik adik oii..hehehe...


lagi apa eh?..nanti2 klu teringat up lagi k...dah time tuk balikk ni..daaaa....jom tgk koleksi gambar dak ammar neh...

neh terbaru..cuti weekend baru ni...apa2  je lah anak oii..
tau nak menceceh jer...time ni nak kuar g taman botani putrajaya..menceceh sbb takut kena tinggal....tau sokmo org nak g jalan...
dok dalam bekas kuih mak tok punya ...sampai pecah lah dibuatnya...muahaha...
cak !!!!...raga pun buleh dibuat props tuk main...kahkah...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Post a Comment