Wednesday, November 17, 2010

persiapan malam raya....

balik keje tadi,aku terus singgah umah ibu (memang hari2 pun singgah, tempat transit sementara tunggu hubby aku balik keje)....tolong ibu mana2 yg patut... potong bawang merah,bawang putih,potong cili kering, lepas tu blender (tapi semua tuh aku x buat hahaha..aku just tlg kacau rendang jer,huhuhu.....bukan per,baju persalinan x bawak la...x kan nak bersiang bagai pakai baju kurung kot...leceh ahhh...hari raya esok,ibu buat laksa,rendang daging,lemang,nasi himpit ngan kuah kacang...meriah tul,mcm raya puasa lak..beza cuma kuih raya jer x der.....so,seperti kat entry yg lepas,aku x masak ape2 kat umah,jadi pakej sekali kat umah ibu,huhuhu....x sabar nak makan hasil masakan air tangan ibu....



nih rendang daging tgh atas dapur,tunggu nak kering....





ibu tgh tabur daun kunyit....



sementara ibu sibuk memasak kat dapur,adik2 aku lak sibuk kemas umah...buang habuk2 mana2 yg patut,sawang2,lap sana lap sini...x terkecuali gak anak aku si kenit girl tuh,sapa lagi kalau bukan aryanna kan...hahhaa...selangkah org lap sana,dia pun selangkah lah nak lap sama...hihihi..bagus2 rajin anak aku..amalkan selalu k....berkilat umah mama nanti...


x sabar nak raya esok,lagi2 bila terdengar takbir raya bekumandang kat tv..ada gak siaran radio yg pasang lagu raya...lagi feel nak raya tu menebal..huhuhu...




tgk tuh,aryanna sibuk jer....org nak kemas,dia pun nak kemas....tgh duk susun cd kat rak...hahha....
p/s : nak g raya umah sapa esok yer?....bnyk perancangan dalam pala otak nih,hihihi....






Post a Comment