Thursday, June 5, 2014

~~ makan free ~~

fuh..fuh..fuh...belum ada entry lagi di bulan jun ni....bukan lah x dak masa sgt,tapi benarnya x de cite menarik yg nk diceritakan pun..kehidupan kami biasa2 saja..org2 adda lah katakan..huhuhu....ewahh nak beremosi lak mama ni....hehehe...

sepanjang minggu ni kehidupan berjalan seperti biasa jer..pegi keje balik keje itulah rutin hari2....x lama lagi dah nak masuk bulan ramadan...mama ada 3 hari lagi yg belum diganti..In Sha Allah,minggu nak start lah puasa ganti..memandangkan nak start minggu ni,tapi pulak haishhh sepanjang 5 hari ni pulak asyiklah makan free uolss...owh bahagia hidup mak...heheheh...

ok meh nak cite satu2....hari isnin ritu,makan2 kat picc ....ala yg buffet rm15 tuh....itu mama belanja k...saja belanja kwn2 kan...sekali sekala....dah janji dah ngan diarg,so dlm kul 12 kitaorg gerak la....tapi kan,ala timing salah la....ramai gilerrr org uolsss...kebetulan ada konvo ikbn lak..aduhhh melepas la nak makan bnyk2..hehehe..sampaikan lauk2 n dessert bagai kena topup bnyk kali lah dek pekerja2 tuh...sian diaorg x menang tgn dibuatnya..kitaorg nk makan pun,x leh nak repeat bnyk kali,terutama dessertlah..asyik menunggu jer bila org nak topup ni..hahaha..tapi pe pun,alhamdullillah kenyang jugak..ada kwn2 mama smpai malam x makan dah ha..betapa kenyangnya....hehehe.....

my officemate...sayang uolsss...cukup korum..bukan senang nak berkumpul sesama cm ni...kekangan ngan urusan keluarga masing2....ni cuti sekolah ,so relakslah sikit.....mak2 boleh berjimba jap..heheheh....

nak makan,boleh pilih sama ada di dalam or di luar..ni di luar..leh lihat pemandangan putrajaya..

dan ni suasana di dalam..bnyk meja makan uolss..pilih je nak duduk kat mana...

x amik pun gmbar makanan,sbb org ramai gile..berebut2 nak amik makanan tipu .... hahaha....tapi bagi mama ok lah not bad..lauk2 pun pelbagai..kambing pun ada,ikan bakar,n memacam lah....so klu nak ke sini cajnya dewasa rm15,kanak2 umur 6 -12 thn rm 8..bukak dari 11.30 - 3.00 ptg..so jom pakat mai sini....murah uolss....berbaloi2....

ok habis sesi cite hari isnin,hari selasa n rabu lak..ada seminar pelajar projek tahun akhir..mama ajk makanan..ofkos lah ajk makanan yg paling untung..sebelum org bedal,kita bedal dulu..hahaha....so situ makan pagi n ptg dah ditanggung..makan free lagi..huhuhu..tapi sorry x de gmbar k....

ok ni cite hari ni lak..opismate mama belanja  makan lagi....alhamdullilah,murah rezeki tuan yg belanja..huhu..tima kasih abg din...kali ni portnya di bangi lak..restoran anje,seksyen 15....

tu diaaaaa...amik 2 meja panjang kami conquer....

 eh eh mama pun ada terselit..hehehe....

ate dah kenyang,jomlah kembali ke pangkal jalan..hehehe...

ok tinggal esok sehari lagi leh makan2 free...esok kitaorg ada perhimpunan staf ..so ada disediakan makan2...yeayyy..alhamdullillah atas rezeki dari Allah sepanjang minggu ni..ok tu jer nak cite.....bye.....


Post a Comment