Monday, June 16, 2014

~~ sabtu ahad hari bertemu keluarga besar ~~

yeayyy..meriah tul cuti sabtu ahad kami bebaru ni...sampai dapur mama x berasap la 2 hari tuh..heheh..heaven..cuti sekejap...but today,rutin dah kembali seperti biasa...shift mama dah bermula....heheheh...

pakcik mama dari kg dtg ..bwk opah sekali..so mmg menjadi kewajipan kami adik beradik klu opah n achik dtg jer kitaorg mesti akan berjumpa n then akan tour dari satu rumah ke rumah makcik2 pakcik2 n saudara2 yg lain..kekdahnya bwk opah yg dah lama x jumpa kan..so sambil2 lah kita melawat sekali..huhuhu...

achik dtg sini sbb ada kenduri jiran lama nya masa di kuarters upm dulu...so masa ecah anak achik kwin dulu,satu rombongan bas dari org2 kuarters dtg ke perak,so skrg kira timbal balik lah..anak diarog kawin achik kena la hadir pulak...so kami pun dpt jemputan...apa lagi jom lah kita makan kenduri....mama n family mama g,en hubby x g..keje....meriah uolsss...

tgk meriah x meriah..family kami sesaje kat sini..dah mcm kenduri saudara family mama lak..hehehe..syukur dikurniakan family yg happening n best2 semuanya....

sebelum makan.kita selfie dulu...syokk adik mama dah ada monopod...lagi ler gilerr bergambar deme2 ni...hahahah....

jumpa saudara lagi,tangkap gmabr lagi..hahaha..

with da perantins....suka gmbar ni,ceria kan.....


ni kat photobooth yg disediakan..haaa kemain berposing..bnyk g gmbar tapi cukuplah satu jer mama upload..hehehe...

n then ahad lak,ada kenduri akikah cucu kepada sepupu mama...di taman kajang mewah...so meriah dah berkumpul reramai lak kat sini.....memang havoc la uolsss..dah mcm raya dah...aduii x sabar nak tunggu raya leh berkumpul ramai2 mcm ni lagi....

kat sini satu2nya gmbar ni je ada..

yeee ...mmg family mama ramai kat area sini......klu nak tahu,ibu n ayah dulu masa bujang2 dulu memang menetap mencari rezeki di area serdang ini....sehinggalah mereka bertemu,bercinta,dan kawin dan dapat kami 4 beradik..walaupun hakikatnya ibu org perak ayah org kedah...dan x tersangka,dah merantau jauh ikut ayah  mencari rezeki ke perlis sinun selama 18 tahun++  ingat dah jadi org perlis selamanya,akhirnya balik semula kami ke serdang dan mungkin menetap di sini sehingga pencen...In Sha Allah....percaturan Allah sapa yg tau kan....eh terbuka cerita kisah lama mama lak..hehehe....

ok lah itu je nak cerita..mama sayang semua ahli keluarga mama..mmuahhh....
Post a Comment