Wednesday, June 11, 2014

~~ aktiviti hari minggu di musim cuti sekolah ~~

tu dia kemain panjang tajuk..hahaha..sian kat anak2 mama time cuti sekolah ni mama x bwk ke mana pun....asyik g umah nenek jer..aryanna cuti sekolah ni mama antar dia duduk ngan mak cik yg mengasuh ammar tuh aka nenek diaorg panggil...x leh lah nak bwk aryanna dtg lab lagi mcm cuti sekolah yg seminggu dulu tuh..kali ni cuti lama so better la dia dok sana ngan adiknya..leh main2 ngan cucu mak cik gak...terisi gak masa dia...dok dgn mama apa pun x boleh..heheheh..

hari minggu pertama cuti sekolah outing ke mines jap nak bayar bil maxis..sekali x tau nak bawak depa p mana dah,hoo baru teringat ada splash park kat tingkat atas tuh..so jom lah ke sana..tapi just bwk dioarg main playground jer kat situ..x bajet pun nak suh mandi2 kat sini..sbb baju apa satu pun x bawak la..sian anak mama tgk je org mandi kan..ok2 mama janji nnti kita g mandi kolam kat putrajaya k....


anak bujang mama dah besar n makin petahhhh bercakap....

ececeh..mama suh posing pandai pulak dia posing cm ni..hehehe....

gmbr tuan belog mesti kena ada..heheh...


pastu sabtu baru nih,ayahya cuti kan sempena keputeraan agung,so dari pagi memang dah berhajat nak bwk diorg berdua mandi2 kat putrajaya ptgnya tuh..so seperti biasa port  kami sekeluarga,dataran gemilang putrajaya...meriah uolsss ngan kanak2 ..maklum ler cuti sekolahkan....ada yg bagitau presint 9 pun ok klu nak bwk bebudak mandi kolam..siap ada gerai2 makan lagi utk mak bapak leh lepak sementara tunggu anak mandi manda....hmmm one day leh cuba ke sini lak...






owh seronok ler klu dah dapat mandi...si ammar awal2 dah surrender...sampai kecut mecut tgn..hahaha..amik rasakan...hehehe..si kakak hmmm memang hantu mandi betuiii..dah dekat kul 7 pun x naik2 lagi...so malam tuh tido awai diaorg penat la tu..penat main air..ingat esoknya ahad nak bawak mandi2 ke port lain lak,tapi tgk si aryanna tu dah selesema jer main air,so x jadilah..lepak umah maktok dia jer..makteh diaorg dtg bwk baby akeef..syok ler tuh si aryanna.....


p/s last day ganti puasa..esok raya alhamdullillah....

Post a Comment