Wednesday, July 17, 2013

~~ heppy belated besday my dear son,ammar ~~

alhamdulilllllahhh.....syukur x terhingga....akhirnya lulus juga...so,secara rasminya mama dah ada lesen kereta..muahaha..x heran pun,org lain kemain lama dah ada..kahkah....malu iiii.....

semalam n isnin,2 hari berturut2 mama cuti..isnin ada pra test n semalam ujian jpj....so,harijadi ammar jatuhnya pada hari isnin yg lalu,15 julai....pada hari tu mama memang x sempat nak buat entry khas tuk anak bujang mama tu...cuma sempat update status kat fb jer..tq kwn2 n family yg wish utk ammar....

so di kesempatan ini,andai kata dah besar nnti ammar baca blog mama,mama nak ucapkan

SELAMAT HARI JADI,SAYANG.....MOGA DIRIMU DIRAHMATI DAN DIBERKATI SELALU..DAN MOGA MENJADI ANAK YANG SOLEH DI DUNIA DAN AKHIRAT.....

x celebrate apa2 pun..kek pun x de....bulan puasa kan...kang beli x makan lak,membazir je...almaklumlah kami ni bukan penggemar kek sgt....tgklah nnti In Sha Allah,celebrate kat kg raya nnti....

nak cite sikit ni,pada malam sebelum besdaynya dak ammar,ada satu kejadian yg x diingini berlaku tau..ammar muntah2,badan pun lembik jer,.risau dah mama,,sampaikan nak makan tuk berbuka pun dah x lalu....dok tertnya2 gak,apa yg budak ni makan..sbb sebelum tu dia makan kuewtiaw beli kat PARAM..nak kata keracunan makanan,tapi kakaknya makan ok lak....second time dia muntah,tgk2 ada terkeluar satu benda seakan2 pallet MAKANAN KUCING yg dah kembang....makanan  kucing hokay..masya Allah.....

mana tah dia amik,tapi mama syak dia g kat kandang kucing kat belakang umah ibu tu,sbb tgk kucing ada tu masuk dalam umah....klu x sbelum tu kucing tu duk dalam kandang tu....mesti dia yg bukak kandnag tu,n tgk cam menarik je pallet tu n try makan..ammar oh ammar...dah satu malam lembik je dia ..muntah,muntah n muntah....last2,dia tertidur keletihan..esok pagi bangun,tgk dia dah aktif balik seperti biasa..alhamdullillah....x dapat bygkan klu jadi apa2 yg lebih teruk..lepas ni mama kena berhati2 lagi lah...aduyaiiii .....

tgk tu dia duk perati kucing tu  makan..hahaha..memang peminta kucing dia neh.....


p/s hati sedang gumbira lalallaa..umah sedang dalam proses renovation...later cite......

Post a Comment