Thursday, July 18, 2013

~~ dalam proses renovation ~~

alhamdullillah...dah masuk hari ke 9 kita berpuasa....moga kita sama2 dapat memanfaatkan bulan yang mulia ini dgn sebaik2nya.....

oklah,kali ni mama pest time nak cite pasal umah yg mama baru beli tu..skrg tgh dalam proses minor renovation...maklumlah umah second hand jer...mestilah conditionnya bukanlah dalam keadaan yg diharapkan.....tapi x pe,buat setakat budget yg kami mampu....dan ada tempat untuk kami anak2 beranak nak berlindungkan.....walaupun bukanlah banglo yg besar2 dan mewah......

antara bahagian yg memerlukan sedikit pengubahsuaian ialah di bahagian depan....kami sepakat nak extend runag tamu ke bahagian depan 6 kaki dan terus tkar pintu ceiling door..no more tingkap2 dah....bahagian dalam pasang tiles seluruh rumah n di dapur table top...dapur dah siap extend dah.....manakala di bahagian atas akan dipasang siling..sbb sebelum ni umah ni x de siling,so klu x pasang,panas nnti bila duk kat atas....satu bilik si aryanna dah "cup" dah..siap nak lampu kartun lah,nak bilik cat warna warni lah...nak meja princess lah..ambui kemain dia...hehhee......

alhamdullilah juga Allah permudahkan urusan kami menemukan kami dgn kontraktor yg boleh bertolak ansur,senang bekerjasama,x cerewet  dan pekerja2 yg rajin..In Sha Allah dalam masa 2 minggu mgkin boleh siap..itu janji mereka kepada kami...hehehe.....hari ni proses wiring sedang dijalankan....x sabar nak tgk lampu2 comel yg kami dah beli kat puchong baru2 ni dipasang....kikiki...ngengada......later cite pasal kedai lampu n kipas murah di puchong k.....

ni bahagian atas...proses nak pasang ceiling.....



en hubby sedang meninjau2 kerja2 yg dilakukan.....

p/s alhamdullillahh dgn nikmat yg Kau limpahkan.....syukur2........
      bnyk cite pasal rumah jer kan,preparation raya cam ne lak?...In Sha Allah,start minggu ni nak
      memulakan misi2 pencarian baju melayu hubby n budak2....kena belanja secara berhemah 
      ni.....ingat mama !!!!
Post a Comment