Thursday, January 31, 2013

~~ cameron 2012 { part 4 : mardi,ladang teh dan pekan brinchang } ~~

phewww...lap peluh lagi...x abis2 lagi pasal cameron weh..dah sebulan berlalu oii..hihihi...mama gigih tetap nak abiskan juga..ok lets go bebeh...

ni dah masuk hari kedua di cameorn..plan hari ni memang nak tawaf satu cameron dari pagi smpai malam..muahaha....plan pegi yg dekat2 ngan area tanah rata dulu iaitu taman agro teknologi mardi....

TAMAN AGRO TEKNOLOGI MARDI

pas sarapan semua dalam jam 10 pagi mula bertolak ke mardi...nak masuk sini kena tiket k..x silap dewasa rm 4 dan kanak2 rm 2. ..ingat2 lupa sbb bukan mama yg bayar..family belanjo..huhu....jom layan gambar je lah....

ni lah org yg belanjernya..hikhik...
masuk2 terus ke ladang starwbery dulu...kat sini merasa lah stawberi cicah coklat nyum nyum...tapi kan mama x puas tau merasa bnda alah tu sbb masa tu mama kena ulcer..sakit gile wehh bila nk makan...memang   mama x selera sgt makan kat sana...sbb tu kat setiap gmbar mama masa kat cameron ni mama cam ketap bibir kan..sbb menahan sakit tu..nk senyum pun payah..harus repeat lagi ke sini nk rasa jagung manis cameron,stawberi cicah coklat puas2..hihih.....
nyum nyum sdapnya semua pakat  menikmati stawberi cicah coklat....
mama n amar juga x ketinggalan...wlaupun sakit,posing tetap ada....hehe....
buah stawberi x nampak..kecik2 je buahnya..alamak,kakak nape tutup mata?...hihih...
seterusnya ke bahagian lain lak...

di laman bunga....

malas nak upload bnyk gmbr...seterusnya ke ladatng teh..tapi ladang kat sini x cantik sgt mcm tea bharat plantations....


dah puas berjalan dlm ni....sebelum balik bergambar ramai2 lu....

heart dis pic....
BHARAT TEA PLANTATIONS

seterusnya kami ke sini sbb dah dekat ngan area tanah rata..sampai sini tie tgahari..perut memasing dah kebulur....so terus kami berkelah kat sini jer..makan bawa bekal....cari port baek punya..tepi jalan je tapi dihadang oleh penghadang la..apa kami kisah....janji perut kenyang..hehe...


see..tepi jalan je kan..hahaha.....

kami x turun ke bawah pun..just tangkap gambar dari atas dan adik2 mama diaorg g merasa teh yg sedap katanya kat tea house n mama n en hubby just g tgk kedai sebeneir yg ada kat situ...
family mama.... abaikan yg belakang tu klu nk tangkap gambar..kemain susah...hahaa
tuan belog nak juga interframe...hahaha
pas habis sesi kat sini terus ke area brinchang..jalan2 area sana..ada g satu tempat tu..x ingat nama apa...kat situ pakat2 beli fm ..x silap 4 ketul rm 10 kot hok jenis besar,key chain rm 1 satu...dan destinasi akhir g tmpat yg femes gak klu nak shoping iaitu pasar malam brincanng..wluapun hari tu hari isnin,klu ikutkan pasar malam ni bukak weekend jer,tapi cuti sekolah bukak tiap2 hari...kat sini borong bnyk brg jugak..beli bantal stawberi,tshirt budak,buah stawberi of cos,dan mcm2 lagi la..huhu....

so malam,aktiviti bebas..ada yg repeat ke pasar malam brincang lagi,ada yg jalan2 area sekitar apartment tu ada jugak kedai2....ada yg duduk apartment je malas nak kuar sojuk2 malam tu hujan renyai2 sambil layan cite p ramlee masam2 manis dan layan tgk gmbar2 yg ditangkap ptg tadi..,memang riuh klu semua berkumpul..oh miss that moment..hmmm...

k nanti sambung entry terakhir,hari nak balik...
Post a Comment