Monday, January 21, 2013

~~ cameron 2012 {part 3 : kereta rosak,selamat sampai }

assalam semua..fuhhh..bnyk lagi benda nak cite pasal cameron ni..hari pertama pun x abis lagi...malasnya rasa nak buat entry pasal ni..ni pun ingat2 lupa dah kot....tapi tetap kena buat buat gak wlaupun lembap mcm keretapi...hehehe....

teruskan perjalanan menapak naik bukit dengan menghadap jem yg tahap boleh sapu atas roti dah..hihihi....sedang asyik masyuk melayan suasana sejuk di atas,ibu dapat call dari  ecu...kereta dia rosak..x silap,brake pad kot haus..entah ...lupa dah..dan mama pun bukan tahu sgt pasal kereta2 ni..ye lah mana x nya,naik sini asyik main brek je..dah la kete ecu manual..lagi lah lenguh kaki dibuatnya....

dah jadi mcm tu,kete x leh jalan..sbb dah bau hangit....kena biar sejuk dulu sikit....hmm hadap lah lagi menunggu ecu..masa tu jarak ecu ngan kami selang 4,5 buah kete gak ke belakang....mujur lah masa tu kami dah smpai ke bee farm kot..alang2 menunggu singgah la sini cuci mato...manakala en hubby lak turun bwh jalan kaki g  tgk kete ecu...mcm2 lah ada jual kat sini...tapi just cuci mata je..x de beli apa2....bee farm tu pun x masuk....badan pun dah penat sebenarnya..time ni dah jam 3 lebih kot...dgn perut laparnya x makan tgahari lagi hujan pun rintik2 jer....

bila dah ok sikit,teruskan perjalanan....tapi tu pun ecu was2 nak bawak kete dia...ye lah bnyk main brek,takut putus pulak tali brek nnti... perjalanan jauh lagi nak ke tanah rata..pasar malam brincang pun belum sampai...kami sepakat  tuk cari bengkel nak repair...masa tu 2 biji keta ja yg ikut..keta mama n ecu je..yg lain2 dah pegi check in dulu..sbb diarg dah jauh ke depan....

akhirnya,sampai pekan brincang,jumpa petronas,tnya org kat situ mana bengkel...jumpa jugak....nasib baik bukak..so duduk la kat situ sejam ada kot..

kereta ecu yg rosak...ganti apa entah....dekat rm 500 gak melayang..hmmm sian ecu...
kami2 yg kebosanan sempat dok posing lagi kat bengkel ni...
masa ni angin sejuk gilaaa....sian dak ammar pakai suar pendek je....haha...baju dia basah abis dok main lopak air kat situ..sweater dia lak duk dalam beg  dalam bonet....tahap menggigil2  dah semua kesejukan....
dalam jam 6 lebih siap..teruskan perjalanan lagi...akhirnya sampai jugak kami ke apartment....sampai2 je terus mengadap nasi dulu...kami x singgah mana2 kedai utk makan sbb kami dah bawa bekal....nnti membazir lak...lauk bnyk bwk,dah masak siap2 kat umah....

bekal yg dibawa..meriahkan....pakat2 bawa sorang sikit lauk pauk utk masak sepanjang kt cameron ni....
muka2 kelaparan..hahaha.....licin......
kanak2 yang keriangan bila dah berkumpul ramai2....


ptg just rehat2,malam  aktiviti bebas..just jalan2 kawasan sekitar je..k sehingga bertemu di entry lain lak k...daa.....
Post a Comment