Monday, January 7, 2013

~~ cameron 2012 { part 1:cerita bertolak} ~~

salam semua..selamat ptg...hushhh...belum start nak menulis dah mengeluh dulu ni..tgklah tajuk enrty..hohoho bercinta rasanya nak remind balik pala otak ni mikior pasal trip family ke cameron bulan 12 baru2 ni....entah ada berapa part la,silap2 kot x abes meriwayatnya nnti..kihkih....

k la, percutian family yg  ini memang dirancang sejak dari awal lagi,memandangkan mama x penah pegi dan beberapa ahli keluarga kami pun x penah jejak sini,so ke sini lah kami membawa diri..ececeh..apartment dibooking seawal 2 minggu mengenangkan cuti sekolah mesti fully booked nnti...family semua dah confirm so boleh lah start booking..6 family yg pegi sebanyak 2 apartment kami tempah..apartment kat royal lily apartment,tanah rata...booking dgn org persendirian..rate semalam RM 250 utk satu unit apartment....so 3 hari 2 malam,kiralah sendiri yer,muahahaa....later cite pasal penginapan kami,klu ada gambar nnti mama upkan sekali k...so jom kita sambung kisah trip kita....

first day ( hari bertolak ),23 december 2012

bertolak dari umah memasing jam 7 pagi..klu leh nk cepat smpai sana,nk elak jammed waktu naik ke atas..mklumler cuti sekolahkan....dari serdang sebanyak 4 biji kete..manakala dari perak 2 biji keta,family achik + opah dan family wanteh (dari kulim bermalam di jawang dulu ).

jalan kat highway line clearrrr.....dah 2 jam perjalanan berhneti sarapan kat ulu bernam kot ,x silap,lupa dahhhh...kami bawa bekal..sandwich + mee goreng + jajan2....

berkelah....

budak yg paling gembira pada hari itu..naik kete jalan jauh,tido.....hehe....
dh siap makan semua....drebar2 pun dah cukup rehat,sebelum mula balik perjalanan sempat kami bergambar kenangan lu kt sini..hehe....



seterusnya kami meneruskan perjalanan,janji jumpa di simpang pulai..wlupun kami dari kl dekat lagi ikut tapah,tapi semua sepakat nak naik ikut simpang pulai sbb jalan lebih elok dan selamat sikit....

ok,sehingga ketemu lagi di part 2,pertemuan di simpang pulai....daaa.....
Post a Comment