Tuesday, January 8, 2013

~~ cameron 2012 { part 2 : pertemuan di simpang pulai dan rehat makan}

k lah,jom kita sambung balik kisah kita ke cameron ye.. siap jaga tido,jaga tido lagi,sian driver drebar sorang2,kahkah....x lah,I is setia u menemani en huuby drebar...hihihi....I x tido k...

dalam jam 10 lebih ke 11 lebih tah x hingat,kami pun sampai kt simpang pulai..dah exit tol bagai,belok ke kanan,jumpa traffic light,belok kiri lak..nmpk deretan kedai itu I ingat lak eh,hihi,di situlah family achik dan wan teh dah menunggu..kemain awal deme2 ni dah menunggu..yo lah dri perak kejap je lah yeop oiii...
mengambil peluang bergambar kenangan ramai2...geng2 perempuan....
geng2 laki..tgk dak ammar bukan mau dok senyap la...abis slruh kedai dia tawaf...
Tentatif yg disediakan..tapi last2 x ikut pung..abis berterabur ikut mana yg dan..ye lah timing  nak naik atas pun dah lari bagaikan...

dah sampai semua ahli dan dah siap2 isi minyak full tank..perjalanan diteruskan....masa jalan dlm sejam pertama smooth sgt,keta lancar je..bila dah smpai ke atas sikit,mula  bukak tingkap,x pakai econ sbb nk rasa fresh air dari luar...sejukkk  dan nyaman je rasa..itu belum smpai ke puncak....cuaca masa tu  xpanas sgt..mendung je..kejap2 ujan rintik,kejap2 x de...memang best ahhh cuaca masa tu....klu de peluang memang nak g lagi..

masa dok syok2 jalan,tiap kali jumpa pekan ke,kedai2 sikit ke,jalan mula lah jammed...dan start dari tringkap kot,jalan dah mula jammed..menapak jauh lagi ni nak ke tanah rata....haduiyaii..sungguh la x suka..dan jgn x tahu kami smpai ke apartment dalam jam 4 ptg lebih gara2 jammed ni lah..ramainya org cuti sekolah ni....grrr...

sementara dok sangkut dlm jammed.leh lak achik tetiba parking kat satu kawasan lapang ni tepi jalan tuk berhenti makan2 bekal yg kmi bwa...hahaha...org kemain hangin sbb jammed....berhnti rehatkan keta jap katanya....

kami selamba je parking tepi jalan,makan2....
nampak x bnyk keta menapak naik ke atas tu??

posing2 lagi...
dah cukup rehat semau,terusan perjalanan lagi..jalan tetap juga jammed smpai ke pekan brincang...ada satu kejadian yg berlaku kepada salah seorang family kami..biasalah bila dah jammed2 ni ,dah tu menapak naik bukit lgi kan....k lah,di entry lain lak k...


Post a Comment