Friday, August 14, 2015

~~ melaka tropical fruit farm,sg udang melaka ~~

ok kami ke sini pada 9 dan 10 syawal yg lalu..ikut rombongan opis ibu yg bawak budak2 student  menjalani team building kat sini.. kitaorg selit2 aje....biasanya ibu bertugas jadi fasi,tapi kali ni giliran org lain pulak..ibu just jadi pelancong cuti2 malaysia la katakan..hihi...

masa tu kan musim buah...so buah2an bersepah dijual kat sana....kebetulan ada pesta durian juga kat sana... mama rasa cam mahal jek..hihih...jumaat pagi bertolak naik bas..mama mmg cuti raya lagi..so dah cuti jomlah ikut ibu jalan2..en hubby x g...

smapi2 terus check in..ni saat ditunggu2...chalet ni kami kongsi dgn kwn ibu sekeluarga...ada katil single 2..extra tilam ada dia bagi gak...harga boleh tgk kat website dia...

pemandangan chalet kami dari bwh bukit..keadaan kat sini berbukit2...

bawah sana ada tasik tmpat main kayak,flying fox...

toilet dia besar juga...

betul2 depan chalet kami ada kandang rusa..so bau tu x yah cakaplah,mmg menusuk hidung..perfume percuma...hahaha...

ni chalet fasi lelaki....

lepas dah cukup rehat semua,ptg student ada aktiviti ice braking...kami pun turut ke dewan just nak tgk aje...

4 peserta cilik...

malam budak2 ni kelaparan,makan maggie ajelah...nasib baik ada bwk dapur portable..hihi...

ok,aktiviti tuk esok just jalan2 kawasan sekitar je...kat sini ada mini zoo jugak...

kuda padi

blkg tu rusa...



burung unta...ada macam2 lagi lah..lembu,kerbau,ayam,kambing..budak2 mmg sukalahkan binatang2 ni..


antara aktiviti lain yg diadakan ialah flying fox,berkayak,masuk sawah padi,berenag dalam tasik..tmpat  ni utk buat aktiviti lasak mmg best..anak2 mama pun cuba semua aktiviti ini..mencelah kejap masa student tgh buat aktiviti..
ofiicemate ibu bawak amar berkayak...



bersedia nak naik flying fox...

bagus betul anak mama ni..langsung x takut nak naik..kakak nya jgn harap lah,awal lagi2 dah lari...ikut mamama nya lah..hikhik

ini masa dah nak balik,singgah jap kat pesta tu...actually,farm ni masuk kedalam lagi..jualan2 nya di belah luar...kat pintu masuk....besar betul kawasan ni..macam2 pokok buaha2an ada.....tapi syg musim buah dah nak hujung2 dah...

Post a Comment