Wednesday, August 6, 2014

~~ aidilfitri 2014 ~~

assalam semua..apa kabar?...sihat ke?..wahhh dah lama x mencoret kat blog ni..entah sejak akhir2 ni malas makin menjadi2..cuma jalan2 ke blog lain jer baca cerita raya memasing..kemain meriah semua yer....family mama pun x ketinggalan, kita kasi balas dendam tahun ni sbb tahun lepaskan raya macam x raya jer..huhuhu....

tahun ni boleh kira berapa hari je duduk kat kg..hari lain bnyk berjalan dan brmalam di luar....rasa cam x puas lagi beraya ..kejap je masa berlalu dah kena balik ke rutin biasa..huhu..aiii mengalahkan budak2 lah mama ni nak beraya lama2kan..hahahah....

balik kuala kangsar hari ahad..family lain semua dah ada kt kg..en hubby nak tunggu sepupu dia dtg dari sarawak yg beraya bersama istri dia di pj ni..katanya ada kirim brg..flight cousin nya pagi ahad...so dari klia terus dorang dtg ke rumah antar brg yg dikirim n then siap itu ini kul 12.30 gerak dari umah..jalan sgt clearrr..sikit pun x jammed...kul 3.30 dah smpai kk dah..g shoping jap kat pekan kole...sempat jumpa dgn adik2 mama yg tgh shoping kat kk gak masa tuh....pastu baru masuk jawang....

ok malam raya seperti biasa kanak2 apa lagi sesi bermain bunga api..tahun ni puas ammar main bunga api...dah pandai asyik minta lighter jer dari ayahnya..aduiii duiii....yg pempuan sibuk mengemas umah ,memasak ...tahun ni umah opah dah berwajah baru..ada buat renovation sikit..so kena kemas2 cuci2 pasang tikar getah baru...

pagi 1 syawal sementara menunggu ayah balik dari solat kami berposing dulu.....

tema hijau kami kali ni....ultraman x tinggal dak ammar tuh...kebetulan kler hijau gak..huhihihu....


pandai  dh posing2 eh..hehehe...



tahun ni baru start ajar dia pakai sampin n kopiah..klu x sebelum2 ni x maunya dia....segak la anak mama ewahh....

kakak pun cantik..ewahhh....heheh....

kesayangan mama...




ni lah satu2nya potret kami sekeluarga...gmbar dari hset jer...camera gabak leh pulak tertinggal..aduiiii..dah x boleh nk  tngkap gmbar bnyk2.....#baju mama n ayah recyle jer..jimat2...huhuhu.....

menu seperti biasa tiap2 tahun ibu akan buat laksa..nyum nyum..di hari pertama ni maklong buat kenduri kesyukuran siap pasang khemah lagi..so makan nasi dh jimat xyah masak2 dah..tgahri n dinner dah leh makan kat situ..nasi hujan panas lagi ko...sedapppp....raya pertama x sempat nak jalan ke mana,...kebiasaannya tetamu dtg dari pagi smpai ke ptg..maklum ler adat kita ni yg muda menziarahi yg tua betul x?....kitaorg masih ada opah...so pakat2 nak jumpa opah lah di pagi raya... so umah kita jadi full house..hehehe....nk bersalam2an pun x sempnat..dh tgahari baru nak salam2..hahahah....ok tu jer cite hari raya pertama kami...pas ni klu rajin mama cite pasal hari raya kedua kami plak k..jalan2 menziarah keluarga di kedah....daaa...ketemu lagi...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN....

Post a Comment