Monday, August 11, 2014

~~ cerita 4 syawal I holiday @ ipoh ~~

salam senin semua..mesti uolss semua dapat bnyk jemputan open house  weekend baru ni kan...huhuhu...almaklumler masih bulan raya lagi kan..aterr raya kan sebulan....ok jomlah kita sambung kisah raya kami lagi....

di syawal ke 4,baru lah pakat2 nk p konvoi raya di sebelah saudara2 ibu dan opah lak..semuanya di perak aje...first ke batu gajah kita yop....umah wah..seterusnya ke jelapang,ipoh...mula nak g umah kwn makteh smpai sesat2 pusing roundabout kacang kat menglembu berkali2,hhahaha...akhirnya serrunder gak x p pun..sbb ada masalah komunikasi sikit..setengah saudara yg lain dh smapai umah ayah lang kat ipoh,yg kami masih sesat lagi,last2 semua pun menuju ke rumah ayah lang jer....hahahha....

kat sini bnyk gmbar gak kami sekeluarga..sbb adik mama dah kuarkan monopod dia..so gmbar lebih meriah..enjoyyy....






dah puas raya area ipoh,kami terus check in hotel ...eh...hehehe..kan di entry sebelum ni mama bagitau kami terus short holiday...org sponsor,kita ikutkan jer..hahaha..tg abg yun...belanja kami tido satu malam di hotel tower regency di ipoh...betul2 belakang hospital bainun ipoh...ala tempat kami menginap dulu masa pakcik sakit yg raya tahun lepas tuh....sbnarnya abg yun just nak hapy2kan ayahnya yg kena minor stroke tahun lepas...skrg dah makin sihat  sikit2....so semua pun dpt habuannya..sewa 2 apartment tuk 6 family...anak2 pun gumbira leh mandi pool...huhuhu....

pemandangan dari tingkat kami..tingkat 16....

 dari pintu masuk terus dapur...

hall....

bilik utama..ada 2 bilik....

bilik kedua..bilik tuk kami...sbb bilik ni kecik sikit....

malam tuh,celebrate besday lin..anak kepada sepupu mama,,abg yun...makan kfc n kek secret recipe jer......meriah dgn family semua..seronokk...tapi gambar xdok la plak..semua gegar...hishh...

pagi sok baru bwk bebudak ni mandi pool..sbb ptg sebelum tuh berehat je dh penat g beraya memasing...gmbar madi kolam x de amik pun..alhamdullillah atas nikmat ini..terima kasih yg sudi belanja...

ondaway balik ke jawang sempat singgah beraya lagi 2,3 buah rumah...esoknya syawal ke 5 dah nak balik kl..sob sob...kejap jer rasa masa berlalukan..
Post a Comment