Thursday, August 7, 2014

~~ cerita 2 & 3 syawal ~~

k hari kedua syawal umah tutup..kitaorg nak g berjalan lak...ke kedah katanya...g melawat saudara2 sebelah arwah ayah...semua kita hangkut sekali..nnti last station kitaorg akan bermalam di alor setar di umah makteh,adik ibu..tahun ni giliran dia beraya di umah mentuanya dulu di alor setar..so alang2 dia nak balik ke jawang raya ke 3,kami pun akan gerak konvoi sekali la nnti...

gerak dari umah jam 9 pagi..nasib baik jalan clearrr..x jammed sgt..umah pertama umah makjang neh kat bertam..kakak kepada arwah ayah....

ootd kami pada hari raya kedua...mama berbaju batik..en huby pun berbaju batik..tapi lupa lak nak amik gmbar sekali..huhuu...

x abis2 ultraman....heyahh...

seterusnya atur 2,3 buah jugak lah....smpaikan dah penat memasing beraya dari pagi smpai ke ptg..yg syoknyer budak berdua tuh ler dpt kutip duit raya bnyk2..heheheh....smpai alor setar betul2 dah maghrib...dgn perut laparnya memasing dh macam ikan pirana dah time makan...heaven dapat jumpa nasi kat umah mentua makteh..huhuhu...malam mmg tido awal ler semua..penattt....

esoknya syawal 3, sebelum bertolak balik ke jawang,singgah umah kakak kepada pakteh..dia buat makan2..sedap makan nasi ayam....so dlm tgahari jugak la baru bertolak ke jawang..di highway ada certain2 tempat jammed..aduiii stress hoii....dah la panas meremang..smapi kole ptg jugak lah..teus g makan2 cendol..nyum nyum....malam berehat2 jer...main bunga api..meriah umh opah sbb hampir semua anak cucu ada pada syawal ke 3....ecu pun dah balik dari umah mertua dia di lenggong..abg yun sepupu mama pun dh smpai dari kl.....duduk cerita2 apa plan esoknya pulak...dgr cm menarik jer..kira cam short holiday jugaklah....

ok nnti mama cerita aktiviti di 4 syawal dan seterusnya.....nak cite dalam satu entry kang panjang berjela lak..byeee....

Post a Comment