Friday, November 16, 2012

~~ besday ain & iqah ~~



assalam..selamat petang semua..tgh buat ape tu?...ada ke yg bekerja pada hari ni mcm mama?...heheh.rajin tul mama keje kan perasan sbnarnya nak simpan cuti...padahal hari rabu mama amik cuti,alang2 napa x sambung jer cuti terus kan...tapi x naklah..ami cuti lelama x kemana pun nak buat pe kan.en hubby pun direct keje seminggu ni...duk umah lelama pun buat mngundang penyakit jer..bdn mama ni dedar2 nak demam dah ni...tekak pun ada sikit sakit..hehe....dak ammar pun x berapa sihat..demam,batuk,selesema dan mata bertaik sikit...panas sgt agaknya...hari ni antar umah pengasuhnya dibekalkan ubat sekali...aryanna lak cuti hari ni..sekolah dia tutup..semua cikgu2 diberi cuti khas sempena majlis pemyampaian sijil baru2 ni...so duk lah kat umah maktok ..maktok dia pun cuti...

k lah,nak up cite yg dah basi ni....sekitar 2 minggu lepas kot..muahaha...ok lah kan dari x de entry langsung,at least berupdate jugak blog wlaupun cite basi..hahha....sekitar minggu cuti ni x de pe yg menarik nak cite.....gambar baru dapat pun ye jugak..dari kamrea ika...klu kamera mama,for sure laju jer update entry baru..huhu....
besday gurl  yg baju merah n pink tu..tapi si aryanna biasalah kan nak  menyibuk gak...
kami yg x semenggah comot  pada hari tu...antara makanan yg dihidangkan pulut durian,nasi himpit,kek,big apple donut...kebetulan lak,jiran mak su dtg antar laksa n pulut kuning..wah meriah tul menu hari tu..caca merba..balik umah melepet,ulang alik ke tandas..haha..idok..aku tipu....hehe.....


besday cik ain n cik iqah..sepupu mama..bukan kembar hokeyyy....actually,tarikh sebenar besday diaorg bukanlah  pada 4  nov...just tarikh kat  kek tu,tarikh celebration besday diaorg ni....mama x tahu bila tarikh sebenar..muahah..kek ni sedap..kek pandan....

dak ammar pun ada..belon tuh bukan tuh dimamam anak oiiii..grr..semua benda nak masuk mulut tau..tu topi tu x lama pakai tu,pastu terus tauk(buang) ke tepi...


sebenarnya bukanlah majlis besar2 an pun..saja jer ecu buat makan2..kebetulan ibu nak g umah ecu nak antar opah  ke sana...jadi dah alang2 diaorg nak dtg,ecu pun jamu lah  dgn makanan yg banyaknya...pada mulanya kami  x ikut pun..ada agenda ke mines..masa tgh window shoping,ibu call bagitau ecu buat makan2 dan nak sambut besday..for sure,x de budak2 x meriah kan...cik mamat lak asyik dok tnya aryana jer..so,kami decide ke sanalah juga...beli big apple donut barang 12 ketul tuk dibuat main makan ramai2....





Post a Comment