Monday, July 30, 2012

~~ persiapan raya 90% ~~

alhamdullillah,persiapan raya hampir 90% dah siap.....tuk baju anak2 semua dah lengkap...mama punya pun hampir lengkap...en husband punya jer belum lengkap lagi...baju melayu dia belum beli lagi..dia pun x da sekarang....outstesen ke kedah....sabtu pagi hari tuh pergi...berkampung lah mama n anak2 kat umah mak tok selama beberapa hari ni....insyaallah,x malam ni pagi esok dia balik....si kakak asyik dok bertanya lah bila ayah nak balik...yg si adik tuh x mengerti lagi..tapi selalulah nak melepek kat mama..payah nak ke sana ke sini..kat org lain x nak langsung..x nampak mama dia sikit kang,mulalah nangis sambil berzikir  sebut mammamama...hehe...

2 hari berturut2 g membeli belah..hahha..hamik ko..laki x dak panjang langkah ko yer..kihkih..ehh  kita dah mintak ijin en husband okay....yg penting anak2 tetap angkut sekali..kahkah...sabtu g jusco aeon balakong...asal nak carik kasut tuk aryanna..last2 x dapat gak..x de yg menarik pun...lain yg dirembat lak...satu baju tuk si kakak n seluar baby kiko tuk si adik...baju tuk ammar dah beli masa kat car boot sale rituh...

ahad lak terus kan pencarian cari kasut tuk aryanna kat de mines lak..akhirnya dapat gak kat kedai kasut ESARLI...mahal jugak kasut bebudak ehh...sib baik ada diskaun 20%,tapi still mahal..haiyakkk....rabak2....kat sini juga beli tshirt n jeans tuk kakak...mama pun dapat satu gak seluar..ekeke....asal x nak beli kasut tuk si ammar,sbb baru jer beli kasut dia,tapi hahahaha gelak dulu buleh,entah nak dijadikan cerita sebelah kasutnya jatuh dalam kolam kat de mines tuh...terus hanyut x dapat nak amik dah...hahahha.....jadi kesimpulannya x dak kasut lain dah,beli lah sepasang gak tuk ammar kat bata...

alhamdullillah,semua persiapan tuk anak2 dah ada... x sabar tunggu en hubby balik,next week kita shoping tuk ayah plak k....huhu.....

notakaki : entry x bergambar dan sedikit panjang..maleh nak amik gambar bagai....huhu....
Post a Comment