Tuesday, July 24, 2012

~~ 4 ramadhan genap setahun ~~

boleh baca entry sedih tu kat sini .....hari ni 4 ramadhan genap lah setahun arwah ayah meninggalkan kami sekeluarga..rasa mcm baru semalam jer kejadian ini berlaku...cepat tul masa berlalu....pejam celik pejam celik dah setahun....walaupun dah setahun tetap x leh lupakan kenangan ini..dan masih teringat2 kejadian ni..ada sesekali bila terdengar lagu2 sedih atau lagu2 yg pernah dikaitkan dgn arwah,terasa amat sedih sgt sampaikan mama mengalir air mata.... masa zaman kami duk satu family dulu,arwah memang gemar menyanyi..sampaikan ada satu set karaoke lah kat umah...antara lagu2 yg diminati ialah lagu2 kumpulan samudera,eye,dlloyd tul ke ejaan...

arwah juga minat berkebun..sampaikan ada satu kawasan tanah kosong kat belakang rumah perlis dulu,ayah usahakan  sendiri sampai jadi kebun,penuh dgn pokok2 buah2an..pisang,mempelam,jambu....memang meriahlah org kata kalau nak makan sendiri tuh,x payah beli2 dah kan...ayah juga usahakan kolam bela ikan talapia..tapi secara kecil2 an jer..x de lah sampai wat jual2,just makan sendiri jer n kalau ada jiran2 yg nak pun ayah bagi jer....tiap2 ptg pas balik kerja ayah akan ke kebun...kami 4 beradik pun ikut sama ke sana...tlg apa2 yg patut tlg main jer haha ...kalau hari minggu lagi bestt,siap berkelah bwk bekal ke sana..siap ayah bina pondok lagi kat sana..kdg2 ptg2 berbaring kat sana sambil angin sepoi2 bahasa bertiup..rumah perlis dulu angin memang best..almaklumlah rumah tepi bukit kan..nama pun lagi kan taman bukit kayangan...owhh sungguh rindu rumah itu....

arwah juga rajin berjalan,g berkelah sana sini..masa kecik2 leh dikatakan kerap juga kami g berkelah..arwah memang suka bwk anak2 ke tempat2 mcm tu....sampaikan perasaan nak berjalan sana sini,berkelah sana sini dah diterapkan dalam diri anak2 dia skrg..smpai skrg pun,kalau hari minggu,kami 4 beradik ada jer idea plan nak ke sana sini...zaman dah berubah,x derlah asyik nak berkelah jer,ke shoping mall la pulak kita..ater...zaman pun dah maju kan..heheh....

tapiiii itu semua tinggal kenangan sekarang...jodoh ayah dan ibu ku tidak panjang...telah tertulis di dalam takdir mereka tidak akan bersama sehingga akhir hayatnya....dan mama redha dan pasrah....arwah pun telah meninggalkan kami buat selama2nya....di bulan ramadan dilepaskan roh2 dari seksaan dan azab kubur....moga rohnya dicucuri rahmat..aminn....


Post a Comment