Wednesday, May 13, 2015

~~ sukan taska ammar ~~

sukan ni diadakan hujung bulan lepas kot x silap....cerita basi lagi..hihii....ni first time ammar masuk sukan ..mama adalah sgt teruja..sampai en suami pun amik cuti hari sabtu semata2 nak tgk anak bujang dia nih...

mama nak tgk reaksi/peel dia macam  mana masuk sukan ni..sbb dulu adalah kemain x nak pegi sekolah uolss..mama x penah cite kat sinikan..xtau nak cakap mcm mana..apa sebabnya sampai tiap kali hantar ke sekolah meronta2 x nak masuk..sebulan lebih macam tu..smpaikan terpaksa hantar sekejap ke taska lain..kena caj rm450 hanya utk seminggu sahaja hantar....mmg terpaksa berkorban la kerana anak2 ni,taska tu taska baru bukan x nak terus antar ke situ,tapi macam just day care biasa je..xde sesi pembelajaran seperti mana taska dia skrg...mahal pulak tu ,x sesuai dgn environmentnya....tu pun g taska tu nangis2 jugak...

last2,mama dah buntu..bawak ke darussyifa bangi amik air penawar sikit..kot2 lah mana tau dia lemah semangat ke kan...isnin cuba antar ke taska lama balik..mula2 tu mmg meronta2 jugak la..buat pendekatan terpaksa angkat dia dari tilam terus antar ke taska..tanpa mandi,pesan kat cikgu mandi kat sekolah jer..sbb x nak dia meronta2 dari umah lagi..smpai sekolah,menangis2 xpe cikgu akan amik dan pujuk..mama mmg kena cekal lah hati tgk anak nangis2 kan..tapiiii alhamdullillah setelah seminggu antar akhirnya dia dah ok ke sekolah..tanpa nangis2 lagi..syukur ya allah....smpailah skrg dia dah makin seronok ke sekolah...dah pandai baca abc,baca alif ba ta,baca doa2,nyanyi macam2 lagu dah...oklah ada perkembangan yg positif...

eh mama nak cite pasal sukan ammar tercite pasal ni pulak..tapi x pe semua ni utk kenangan bila dah besar nnti...kot2 ammar akan baca blog mama dia ke kan.dia tahulah masa nak ke sekolah dulu  dia mcm mana..hihi....

ammar dalam pasukan merah

hok ni org yg teruja sekali nak tgk adik nya sukan..x sabar2 nak g....dulu masa umur 4 tahun nangis jugak nak masuk sukan..hihi...

nampak x ammar yg duk bersila tu?sabar menunggu giliran....dia masuk acara perah air dgn span isi hingga penuh dalam botol..satu org,satu acara je....

masuk sukan kalah,sikit lagi nak penuh tertumpah lak..xpe tahun depan cuba lagi k...xdapat hadiah sukan,dapat cabutan bertuah pun ok lah..huhu....

ni gift utk semua anak2 yg hadir...

Post a Comment