Thursday, May 21, 2015

~~ cerita bagan lalang ~~

cerita ni pada cuti yg panjang yg 4 hari tuh...ibu ajak g kenduri kawin jiran kuarters dekat banting sana nu hah....ting..idea pun mari..dah alang2 tu apa kata kita terus lajak ke bagan lalang,boleh mandi manda...hihihi...nak g morib x leh mandikan...tapi masa ondaway nak ke bagan lalang tu lalu ikut morib mmg penuh giler org..keta parking smpai ke tepi jalan..xtau lah ada program apa...sib baik x singgah..hihihi...

gmbar kat kenduri kawin x de pun..tapi best ahhh..makanan sedap giler,,masak sendiri...x sesak ngan org ramai,santai2 je mkn..x de nak cepat2 takut org nak duduk ke apa kan...tmpt kenduri mmg dekat sgt dgn ros kerepek  tuh..selalu org cakap nak beli kerepek beli kat banting murah ..hmm macam x pun..hihihi...lebih kurang harga kat kedai kerepek yg dekat kg abu bakar baginda yg kat traffic light tu..dekat pun dekat..huhuh...pun xde gmbar kat sini..hihih..beli la 2,3 jenis kerepek utk kudap2 nak berkelah nnti....

smpai sana dlm jam 4 lebih,jalan x jammed sgt..cuaca pun x panas,redup je...best jalan..tapi jauh uolsss...hahhaa..mgkin bagi kami yg kali pertama g sini rasa jauh sgt..tapi klu dtg dari arah sepang or nilai,rasa dekat sikit..sbb balik kami try lalu jalan tuh,eh kejap je dh smpai serdang....

smpai2 terus pacak khemah...cuaca x hujan mmg sedang elok tuk mandi...org pun masa nih x ramai lagi....budak berdua tu dah x sabar2 nak mandi....

yg nampak bangunan blkg tuh,ialah gold coast sepang..yg bentuk palm tree tuh...


main lah anak2,main smpai legam..hahaha...

kami masa ni belum mandi2 lagi,budak2 ngan ayahnya je mandi dlu..kami buat apa?..kami lepak2 dlm khemah la smbil makan..makan ringan2 je tadikan dah kenyang makan kenduri....ibu siap boleh tido lagi..hahaha....

peace !!!



dah ptg sikit,baru mama turun mandi...mandi smpai lebam..hahaha...nak lepak sini smpai malam,sbb malam nak terus makan ikan bakar kat sini..

ok,pantai semua dah best tapi satu jer..tandas is sgt tidak ok...dh lah satu je open tu public,boleh pulak dlm kul 5 lebih cam tu dh tutup..abis tu org nak menyalin pakaian kat mana?...mcm kami ada khemah ok lagi lah..org lain?...aduii geram je rasa...berlengas2 bdn rasanya penuh ngan pasir..surau semua ada disediakan juga...tu pun jauhhh....kena naik kereta....

ok malam,perut dah lapar memasing...boleh ramaiii gilerrr org..ye lah nam pun cuti kan..mmg ramai lah org..disebabkan nak merasa jugak makan kat sini,hadap jugaklah..beratur nak pilih lauk saja pun dekat sejam..bertabahlah..hahha...


kami makan dekat restoran senandung malam yg famous itu....

masing2 muka keriangan,makanan dah smpai..yeayyyy....

ok review mama.makanan is quite ok..harga pun reasonable lah..siap tomyam penuh ngan seafood sesaje..pilih 2 jenis ikan,ikan siakap n ikan ala x ingat ikan apa satu lagi....udang n sotong besar n fresh..nyum nyum terbayang kesedapannya....lain kali boleh ajak family besar dtg sini lagi..tapi pastikan klu nak dtg,betterlah call dulu utk reserved....kalu x silalah 2 jam berjanggut menunggu..hihihi..ok sekian cerita bagan lalang kami..yeayy dah penah sampai...noted...

Post a Comment