Friday, September 28, 2012

~~ sengal tul la hari ni ~~

mana la x sengalnya,semalam mama top up guna cimb clicks rm30...konon2 top up awal lah sbb BIS dekat nak expired dah...sapa pakai blackberry tau la apa tu BIS kot....  bila dah top up nanti,boleh terus renew lah kan.... renew tu rm 20 jerk...sekali tunggu punya tunggu,mesej expired tu x dapat2..patutnya expired pada 27/9 jam 7.47 pm....tapi menjelang malam,x expired pung..mama dah syok kemain ni,hahhaa...dalam duk menunggu tuh,ecewahh menunggu konon..haha...mama pun ketiduran...kul bape entah mama terdengar mesej masuk....dekat nak pagi dah rasanya....dlm hati dok kata ha tu mesti mesej dari maxis..hahha...sempat lagi ko...

bila bangun kul 6 nak mandi tuh,sempat lah buat renewal tuh kejap..sekali,bila dah siap ikut step semua,sekalik dapat mesej "sorry we are unable to process your request due to insufficient credit.please TOP UP".......haishh,bila dapat mesej tuh,pelik la mama..apsal lak,tadi kan dah top up?..sapa plak yg gatai tgn dok guna hset mama smpai habis kredit neh...ligat dok pikir en hubby kah yg pakai?...hahaha..sian en hubby jadi mangsa keadaan..kuikui.....pikir punya pikir,siasat punya siasat,baru teringat ghupenye mama sendiri yg abiskan hoiii...gataiiiii sgt p bukak youtube tu...hah padan muko..kan dah kena potong kredit tuh..hihihi....smpai tinggal 8 sen yo....penangan nak tgk official video clip black ft malique,teman pengganti punya pasal lah..best ahhh lagu tu...menusuk jiwa tul..hahaha....

last2,pagi ni mama top up la lagi rm 30 guna cimb clicks..sbb nak renew BIS tu lah...tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu,habuk pun x dak..hahha..kredit tu x masuk hoiii....sampai la ke sudah x leh jadik ni..kena top up sekali lagi ni...dah lah demo mesej nak buat lab hari ni,mama nak balas mesej tu kemain payah bila x de kredit...terpaksa pinjam kredit kwn mama..hahaha....dgn nekadnya,mula pikir nak top up guna cimb lagi,tapi takut pisang berbuah dua kali,hahha...mama pun g lah ke koperasi upm neh,g beli top up sendiri..akhirnya dapat lah masuk top up tu dgn jayanya...kahkah...

moral of da story,hari ni adalah hari sengal kerana mama telah KERUGIAN RM 60.....HUWAAAAA....hahahahahahaha.........padan muko......kuikui.....rm 60 tuh beli samurai burger pun sodap yooo....hmmm....

p/s : maaf entry x bergambar yoo....huh....
Post a Comment