Friday, March 13, 2015

~~ selamat pengantin baru wawa & helmi part 1 ~~

tarikh : 28 feb 2015 (sabtu)
tempat :kuarters upm


ok amik mood nak cite pasal ni...hahaha..dah  2 minggu pun berlalu majlis ni...selamat pengnatin baru wawa dan helmi....majilis diadakan pada 28 feb yg lalu di kuarters upm jer...buat kat rumah jer senang,senang adik beradik nak berkumpul,senang nak uruskan itu inikan...betul x?....wawa ni adik mama yg no 3..iye,yg no 2 dan no 4 belum kawin lagi..so bakal menyusul 2 majlis lagi nnti..In Sha Allah klu dah sampai seru memasingkan....

khamis malam jumaat tu ada majlis tahlil tuk para2 arwah....mama dah start cuti dari hari rabu lagi..tlg ibu mana2 hal yg x settle lagi...khemah dah start pasang hari khamis lagi sbb malam tuh nak digunakan utk majlis bacaan yassin dan tahlil...lupa pulak nak amik gmbar masa majlis tahlil tu...

jumaaat pulak dah sibuk memasing ..dgn nak pasang pelaminnya,nak siapkan goodies bag lagi,itu ini haii renyahlah macam2 nak kena settlekan..tapi apa pun alhamdullillah semua berjalan lancar walau ada lah satu dua perkara yg macam x berapa nak puas hati sgt..tapi xpe janji majlis dah selesaikan....

hari yg dinantikan pun tiba..hari sabtu pepagi semua dah siap2..majlis akad nikah pada jam 9.30 am di surau kuarters je..tapi biasalah kan manusia,lambat juga startnya ..jam 10.30 kot,tunggu tok kadi dtg dari shah alam..wawa berwalikan hakim sbb dah x de waris lagi dah....dalam masa yg sama majlis marhaban pun dimulakan kat rumah..adik ibu,wanteh dh dibahagikan tugas utk jaga org marhaban....

org marhaban....


manakala di surau plak,resah gelisah memasing tunggu tok kadi x sampai2..hahaha..

lenggang kangkung pengantin ke surau..hihi...

pengantin lelaki pun dah sampai.....

sebelum tok kadi sampai,kita posing2 lu ngan pengantin pempuan..huhu....

cukup korum family kami..hanya en hubby jer xde..dia tukang amik gambar....

hantaran pihak pempuan....

hantaran dari pihak lelaki....


nin dia pengantin nya.....wawa ....
ok tok kadi dah smpai....jom debar ramai2...hahaha....

setelah sain borang itu ini,dgr tazkirah itu ini,akhirnya dengan sekali lafaz wawa sah meanjdi isteri kepada en helmi..alhamdullillahhhh....klulah arwah ayah masih ada ni..hmmm sob sob....

sesi batal air sembahyang....sarung gelang....

dah sah !!!

ok pas dah settle,semua pun bergegas balik ke rumah menanti tetamu yg dtg plak..akad nikah selesai dalam jam 11 lebih jugak....klu 12.30 akan ada majlis bersanding pulak...

ok kisah bersanding di entry lain pulak ye..dah panjang sgt ni..letih tgn den nak menaip ni haaa....daaaa....
Post a Comment