Tuesday, November 4, 2014

~~ karnival Lam Berambeh Anak Sarawak 2014 ~~

hmmm 2 entry jer bulan 10 ni?....makin merudum blog mama ni..x tau pe benda nak dicitekan...xde pe yg menarik..biasa2 aja....

ni pun kisah cite hari ahad yg lepas...kuar dari umah dah tgahari..pas dh makan semua,terus gerak ke mines dulu,nak bayar bil telefon..tup2 sistem plak down..aduiii..g lah mengopi dulu kat food court sana...tadi dh makan berat kat umah,kat sini just makan ringan2 jer..amik yong tau foo,teringin nak makan...sekali masa nak bayar,amik kau rm 17.50 kot..mama amik xde pe lah sgt..aduiiii,mmg barang2 sekarang makin memahalkan..rm 50 tu kecik jer nilai,berapa barang jer yg dapat...sabar je lah,makan xlah kenyang mana pun,sekadar alas perut jer....huhuhu...

ada beli sikit barang kat guardian.pas dah cuci mata kat dlm da mines tu,en hubby ajak ke bukit jalil..ada perhimpunan anak sarawak katanya..masa tu jam dh kul 5 lebih..hmm jomlah ....nak balik awal lagi..jalan2 jap kat sana...

sampai2,bnyk gerai dah nak tutup..gerai makanan2 sarawak ada certain2 tempat tu ramai giler org,beratur kemain..terutama gerai mee kolok...mama nak cari laksa sarawak ,tapi x de la pulak..sampai sudah,satu makanan apa pun x try..tgk konsert jer dari artis budaya sarawak....

tu gerai2 yg menjual makanan2 sarawak..ayam pansuh,pucuk midin,mee kolok...

masuk ke dalam dewan ,tgk org persembahkan tarian kebudayaan sarawak....



sempat bergambar dgn org dayak ni..eh betul ke org dayak?...hehehe...

kemain susah la nak pujuk ammar suh bergambar dgn org dayak ni...ni dipaksa...

yg ni pulak dia sendri rela..tapi tgklah aksi apa yg dia buat..ahahaha....jenuh org dayak tu tunduk..kihkih....




org kerumun nak tgk persembahan kebudayaan dari artis buaya sarawak...mama malas nak sesak2 rehat duk kat kerusi yg disediakan jer...nasib ruangan beraircond , x lah panas kan...

tu bnda apa yg dimain tu?...kat srwk sana mmg terkenal la kan....

ok itu je lah aktiviti kami pada hari ahad tu..tahun ni bukit ekspo x jejak pun ..kan ada pesta konvo..x berkesempatan nak g ..tahun lepas sempat gak g....dinner siap2 kat luar,jauh sikit dari radar area sg besi sana..gerai biasa2 jer,xde lah amik gmbar beria...heheh..malam time tuk berehat..yeah...
Post a Comment