Thursday, September 18, 2014

~~ kenduri kawin @ mambau,mandi @ teluk kemang,port dickson ~~

kejadian pada cuti sabtu ahad lepas....ada kenduri kawin anak sepupu mama,kira 2 pupu kepada aryanna n ammar....

pagi sabtu lagi dah bertolak...konvoi 4 biji kereta..makteh dari kulim dah smpai jam 2 pagi malam tu n bermalam di umah ibu..pagi tu hujan renyai2 jerk..woahh syok duk dalam kereta sejuk2 cenggitu..hehheh..mata pun rasa mau berkampit balik jer..kikiki....

sepanjang perjalanan,jalan x jammed sgt..tapi kereta bnyk..almaklumlah dah mula cuti sekolahkan..ramai lah yg nak balik kg lah,pergi bercuti lah....sampai umah sepupu mama jam 11 am..pengantin n da family belum siap2 lagi..so kami lepak2 la dulu kat umah sepupu tu sementara nak g ke rumah perempuan jam 12.30pm di rembau..dokat aje...kumpul n lepak reramai best ahhh...

ke umah pengantin perempuan,sebanyk 8 biji kereta konvoi bertambah dgn kwn2 pengantin laki lak....sampai2 terus diarak dgn paluan kompang, n terus ke pelamin bersanding...

rombongan pengantin lelaki....

pelamin yg serba indah dan cantik...kuning menyerlahkan...

keluarga sepupu mama..with anak2nya....

ini keluarga mama....

perantin ngan mak bapaknya....


lepas dah siap bersanding bagai,pengantin g makan beradap dan kami2 pun apalagi menjamu selera la..lauk tempoyak masak pucuk ibu mmg x tinggalkan klu kenduri kawin kat n9 ni...apa2 pun mama suka,sedappp....masak sendiri uolsss,bergotong royong reramai..kat kg masih boleh amalkan amalan mcm ni kan...

after dah kenyang semua,rancangan seterusnya,yeahhh ke pd kita mandi laut..actually klu dari mambau dah dekat dah naik highway lukut rantau tu,cuma klu dari rembau ni kena cari jalan lainlah..makteh yg teringin sgt nak mandi2 @ pd ni..klu kitaorg dah biasakan..so kesana lah kita..badan agak letih sebenarnya ..ye lah dari pagi travelkan..x rehat lagi ni..homestay pun x nampak byg lagi ni..hahaha....

yg seronoknya budak2lah kan...ammar ngan pak n mak saudaranya aka sepupu mama....

pak cik hakim yg rajin melayan budak berdua ni...

seronok ler tu !!!

nin dia org yg teringin sgt nak dtg pd..makteh yg berbaju jubah tu..eksaited nak mandi,ngan jubah2 tu terjun laut..hahaha.. ni makteh n maksu....

dah sudah mandi,aktiviti seterusnya jalan2 kawasan sekitar teluk kemang tuh..kan ada bnyk gerai2 jualan..aktiviti lain pun ada seperti menunggang kuda,playground,main bubble. bnyk lagi sesuai la tuk riadah ptg...dak ammar n kakak aryanna dah berzikir dah nak naik kuda..murah jer,rm 5 tuk kanak2,rm 10 tuk dewasa n pusing satu round dataran tuh..so lets lah...




dapat jugak bwk2 budak ni jalan2  walaupun just short holiday....merasalah mandi laut,naik kuda,jumpa saudara2 kira dptlah kenangan tuk cuti sekolahkan....

pas dah penat semua,jomlah kembali ke pangkal jalan..hahaha.....kitaorg dah suruh kak ma aka sepupu mama tu tuk carikan homestay..so x sabarnya nak berehat..di entry lain nnti mama review pasal homestay n aktiviti kenduri di umah spupu mama k...daa....
Post a Comment