Friday, April 11, 2014

~~ trip ke pulau pangkor l part 2 ~~


TEMPAT : SEA VIEW HOTEL & HOLIDAY RESORT SDN BHD

ok jom kita sambung kisah ke pulau pangkor lagi..kali ni mama fokus nak cite pasal keadaan hotel yg kami inap...best sangat...dan kedudukan strategik sbb betul2 terletak di tepi laut..bila2 masa nak terjun,go jer..heheheh.....mlm2 lepak amik angin pantai sambil makan jagung bakar..owhh sedapnya.....heheheh....rate smlm tuk family room mcm kami tu rm200...x silap mama xde cas wlaupun sbb school holidays...rate sama jer....boleh check di web sita dia....

kwsn luas,siap ada swimming pool lagi...tuk dewasa,tuk kanak2..semua ada..aryanna n makcik hawa nya smpai2 dah terus terjun kolam... x sabar2...hahaha....pakej kami termasuk sekali dgn breakfast..satu bilik hanya 3 org...tapi satu jer x best kat sini,makanan macam  meragukan jer..tgk yg masaknya semua cina...even sebenarnya mmg tmpat ni full dgn chinese jerk..tapi sbb tmpt strategik tepi laut,abaikan je lah..mula2 masa booking,sbnarnya kami pun x tahu kat sini adalah ramai chinese..tapi sokay bagi family kami sbb kami bwak bekal makanan..yeayyy...berkelah ramai2..satu family bwk satu periuk nasi,bygkan kan, mcm mana nak bwak naik feri tu..hazabedah tul...heheheh.....dlm bilik ttp ada arah kiblat,so tmpt ni memang ada org melayu kita yg menginap jugak..cuma part makanan tu,better g makan kat luar lah k....ada je gerai2 kat2 situ.....

kolam mandi yg super best...

bilik 1 king + 1 single...bwh tu pun luas lagi..klu fmily ramai,leh bentang toto lagi....

berdepan katil ada tv,almari n kerusi..wlaupun tv no screen flat,tapi totap ada astro ko..cuma rancangan terpilih je la..siap ada disney channel g,hmm satu tarikan tuk kanak2 tuh..heheh..mama umpan ammar supaya x ikut kakaknya g mandi kolam hari tuh,dgn rancangan kartun ni jerk..ye lah mama penat nak berehat,x kuasa nak p mandi kolam tgahri meremang tu...kakak x sabar2 nak terjun,atoknya yg teman..mama + ayah membuto jer..hahahha.....

signboard berdepan kolam mandi...

toilet biasa2 ajer..xde bath tub bagai.cuma ada water heater jer...jadilah..bukan nak berendam kat sini pun..kolam + laut dah ada..apo laie berendam jer lah kat situ....hahahahah....

see.....meriah dgn bekal uolsss...time2 gini ikan bilis sambal + telur dadar pun sodap...nyum nyum.....

ptg sikit,pas asar,g mandi laut n kolam..tamak2..dua2 nak conquer hahahaha.....malam lak jalan ke area teluk nipah..cuci2 mata sikit kat sini..ok itu semua di entry lain k..tunggu je lah erk bila mama nak cite...hehehe.....ok daaa....
Post a Comment