Thursday, February 20, 2014

~~ lawatan ke kelantan (rantau panjang,pengkalan kubur) part 1 ~~

sambil2 menunggu student datang mendaftar amali ni,sempat mama nak update blog jap..kuikui...nak cite perihal lawatan ke kelantan 7 feb yg lalu....ni second time mama jejak kaki ke bumi kelantan...first time,masa study dulu...bnyk tul perubahan di bandar kelantan ni..hohoho....bangunan semua tinggi2 dah mcm kat putrajaya lak...

k lah,bertolak dari fakulti jam 10.30 mlm mcm tuh...anak2 kali ni tinggal ngan en suami..dia boleh amik cuti...lawatan ni untuk 5s sebenarnya..utk para ajk yg terlibat...mama cuma menggantikan mana2 staf yg x dapat pegi,itu jer...merasa la jugak jejak kaki ke USM KUBANG KERIAN tuh...

kedebuk kedebak,sampai ke kuala krai time subuh....so brhnti solat subuh kat sini....huyyoo kemain sejuk cuaca kat sini..berkabus jerk..btul lah cam dlm paper tulis tu,kata cuaca kat kuala krai sejuk mcm cameron..hihihi,...klu duk situ mau x mandi smpai mlm kot..hehehe....

mulakan perjalanan kembali..perut pun time ni dah minta diisi..dari kuala krai nak ke kota bharu lagi 2 jam kot..alamak kul bape nak smpai..konpom tgahari...muahahha..badan dah letih ni,tido dlm bas tau je lah mcm manakan..x selesa,dgn sakit badan lagi, kemain laju drebar bas tu bwk...hahaha..takut mama nak lelap mata tau...hahaha....

singgah makan kat grai tepi jalan..kat area machang..sarap dulu..pagi2 dah ada nasi berlauk ko..hehehe..mama just amik kuih2 jer....

pas tu teruskan lagi perjalanan....check in hotel kul 3..so masa lmbat lagi sepakat deme2 ni nak ke rantau panjang n pengkalan kubur dulu..sbb dah satu jalan je nak ke kota bhrau kan..baik singgah jer....

beli beli jgn x beli..hahaha...

toto,bantal,mainan,tikar mcm2 ada lah....

wohhooo rambang mata duk kat kedai periuk2 ni....murah2 belaka kata ko...periuk ada 3 saiz rm 50 jerk..kwn mama siap beli lagi..tapi bukan cap buaya lah yg famous tuh....corelle pun boleh tahan gak harganya....


mama keletihan dah kat sini...dgn perut lapar lagi..panas nye lagi time ni...x bnyk shopping pun...just beli bunga hiasan jer ko..n makana2 sikit ...hahaha...bunga ni special sbb x de kat area selangor kot...hahaha..ruginya x shoping betul2 kat sini..sbb g tmpat lain dah xdpt rege cm ni....pengkalan kubur pun x shopping gak...makan tgahari je kat situ..hahaha....pengkalan kubur ngan rantau panjang adlah tempat yg best tuk shopping berbanding dgn wakaf che yeh yg mcm downtown jerk..harga pun boleh tahan mahal..pasar siti khadijah lak bnyk kain2 pasang la..harga ok berpatutan la jugak....mmg boleh borong kain kat sini klu bwk duit bnykkan....

dah sudah shopping semua,time tu check in hotel..yeayy ..leh rehat2....kami menginap di hotel crystal lodge kota bharu....


k nnti mama review hotel yg mama inap k....

Post a Comment