Thursday, August 22, 2013

~~ progress renovation rumahku syurgaku ~~

k,sebelum raya hari tuh dah den kobarkan kat sni yg teratak kecil kami sedang dalam prosess renovatekan..so,skrg rumah tuh dah nak hampir siap dah..yeayyyy...alhamdullillah..cuma tinggal sikit2 kerja lagi yg perlu dilunaskan....In Sha Allah,next month boleh duduk dah kot,klu x de hal yg menghalang lah...jom kita tgk keadaan terkini teratak kecil kami....

keadaan bahagian depan...yg diextend 6 kaki ke depan....n then terus tukar ke sliding door....

pasang tile seluruh umah..dapur n ruang tamu....terus cat sekali....

bahagian dapur....table top n kitchen kabinet x buat pun..tunggulah bila ada budget lebih nnti,In Sha Allah....

malam semalam family mama dtg tgk umah kami..yeayyy....lampu dinding tu I suka tau..terang kemainnn hehe....dak ammar sibuk la nak menyapu jugak....

ni view dari dapur ke ruang tamu....

alamak,lupa lak nak amik gmbar kat atas..espically,gmar lampu bilik anak dara mama n anak bujang mama....pfftttpt..
...
ok,inilah keadaan teratak kecil kami  sebelum renovate  dari pandangan hadapan.....rumah biasa2 aja...sesuailah tuk org yg adda2  mcm kami..yg pasti,impian mama tuk memiliki rumah sebelum 30 tahun dah tercapai..alhamdullillah..semua ni keperluan utk menjamin kehidupan kami sekeluarga pada masa akan dtg....


p/s esok ada jamuan hari raya sekolah aryanna..nk bwak apa tuk pot luck eh?...dan malam esok jugak ada majlis hari raya jabatan mama..woahhh kenyang perut sok,satu hari x payah masak...makan free...hehhe....
Post a Comment