Tuesday, April 11, 2017

~~ ICITY 2017 ~~

Assalamualaikum pembuka bicara...dah masuk tahun 2017 dah pun..last entry 2016..lamanya blog ini terkubur tanpa sebarang entry baru....nak amik mood nak menulis balik tu adoiii kemain malas..rajin blogwalking ke blog2 lain je..nak menulis kat blog sendiri hmmm sendu....

oklah blum terlambat lagi nak mengucapkan selamat tahun baru 2017.semoga apa yang belum dicapai pada tahun lepas dapat dicapai pada tahun ini.in sha allah..amin...

oklah permulaan blog ni kita nak cite sikit kita anak beranak g terjah icity shah alam..sekian lama dah x jejak...berkobar2 nak g sini hah..hari2 tgk aps cuaca kat hpon hujung minggu ni hujan x hujan...semata2 mata nak ke sini..hahaha..kerja giler betol...

30 jan 2107

akhirnya ke sini jugak..cuaca alhamdullillah..x hujan....ramai juga org pada malam tu..cuti raya cina kan...tolak awal dari umah..pas maghrib dah pergi..makan apa pun x sempat ..ingat nak makan lah kat icity jer...sekali ko penuh semua kedai kat situ malam tuh..last2 kul 1 pagi baru makan kat area serdang je...bayangkan lah ,masing2 perut berkeroncong main mainan2 tuh semua..hahhaha adoiii...

mula2 smpai p cari toilet lu..sempat wefie lagi...


hiyahh..kungfu panda....kartun feberet amar....

permainan pertama kami naik...xingat dah nama apa..tulah lama sgt kan peram....huhu...


happy kemain muka masing2 ..

ok ini mama bagi info harga2 utk kita nak naik semua permainan yg ada....skrg dia dah pakai sistem kad....kita kena top up kad tu atleast rm 50...nk main semua permainan top up lah bnyk..kami hari tuh top up rm 100 je....pas tu kami budget main game2 yg murah2 jer..hahhaa..5pts tu maksudnya dia akan tolak rm5 dari akaun kad kita..kad ni valid setahun tau..so klu nk dtg lagi,just top up je..xyah beli kad baru...


pastu budak2 naik ni pulak..bnyk anak2 je yg naik...tujuan utama pun nak hiburkan mereka kan...





bergambar dgn maskot ayam..tahun baru cina kan maskot ayam....dung dung ceng  pun ada malam tuh..tarian naga....

candy town....

ada macam cover album x?...huhuhu....





sedang kami lepak2 kat situ,tiba2 air pancut ni dipasang siap iringan lagu cina lagi..kata raya cinakan hahahaha....

air terjun pelbagai warna bergerak ikut irama lagu...

eh eh..bagi can arrr...hihihi..

hihihi..entry penuh gambar sikit..overall,is ok..bnyk permainan dah skrg...mcm snow walk,trick art museum,red carpet museum tuh semua kami x masuk..perlukan lebih buget tuh..hihihi..main kat luar2 tuh pun dah ok..pasni nk cuba try dia punya water park pulak....in sha allah....

Post a Comment