Friday, December 16, 2016

~~ lawatan ilimiah ke jabatan meteorologi ~~

selasa bila entah xingat..yg ingat hari selasa je..hahaha...kami persatuan penolong pegawai sains (pps upm) ada lawatan ilmiah ke jabatan meteorologi di petaling jaya...satu bas dalam 35 org yg ikut serta ke lawatan ini...ini dikira aktiviti tahunan persatuan..lepas ni ada acara pertandingan bowling lak...mama x join pun...

wefie dalam bas..dari fizik ada 4 org yg g

samapi2 diber taklimat oleh penolong pengarah jab. met

seterusnya dibawa ke tingkat 6..untuk tgk studio live berita kajian cuaca..yg baju putih tu pengacara live tuk siaran ni...selalu kat tv1 katanya..xpenah tgk tv1 hahaha..xtahu....

blkg tu skirn besar utk tgk arah angin,arah hujan semua


seterusnya ke unit tsunami dan gempa bumi pulak..staf atas ni dulu student di jabatan fizik..patut macam kenal..hahaha...hai ira...

tgk kat pc yg biru2 tuh,,tuh semua graf tuk pantau jika berlaku sesuatu gegaran...naik pinar mata tgk...semua  staf kat sini mmg dok pantau jelah..berapa puluh biji pc ada kat sini...smpaikan ada staf kena keja shift ..sbb bnda2 ni 24 jam on..fuyyooo....kagum ...staf tu cerita jgn igt malaysia ni selamat sgt...ayooo insaf sekejap..huhu....

dalam kul 12 lawatan pun tamat..setengah hari aje lawatan ni.dapat duit rm 10 tuk makan..apalagi smpai upm,trus cargas ke kfc ler kita..huhuhu...
Post a Comment