Friday, December 16, 2016

~~ aktiviti cuti sekolah fasa 1 ~~

assalamualaikum semua..dah lama x ada entry2 baru kan...alhamdullillah handphone dah selamat direpair..so dah dapat rentaklah nak teruskan berbloggingkan...ada gambar baru best kita nak story mory kan..huhuhu....

ok lah cite pertama kita untuk bulan ni ialah aktiviti cuti sekolah anak2...xde g bercuti mana2 pun....mama hanya bawa pegi ke MAHA  aje..hihihi..sedia maklum MAHA berlangsung di maeps serdang so mmg dekatlah dgn tmpt kita kan....

mula2 first visit pegi dgn family ibu dan adik2..pegi pun dah ptg sgt..lepas asar gitu...xsempat nak explore semua tempat lah...malam baru balik ke umah..tu pun ibu sempat  lagi shopping bunga orkid lagi 2,3 pasu...hahaha....

pastu kali kedua g,pegi dgn wawa adik mama no 3...dia xpegi lagi ajak teman dia..so letslah...smpai2 terus g makan dulu di area dewan D..macam2 jenis makanan ada dari pelbagai negeri baq hang..mama makan nasi daging bakar utara..sedap nyee ..lupa nak amik gmbar..sepinggan rm10 tapi berbaloi2 sedapnya...huhu...dah lepas makan nak p jalan2 area ternakan,,,tgk kemain panjang barisan beratur nak naik bas n tram..dgn panasnya lagi..sian hamra dah terlentok2 tido dah...laki wawa dah ajak balik..budak2 ni dok berzikir nak p tgk binatang dah..dulu dtg pun xdpt p tgk...ting..dtg idea..suh wawa balik dulu kami jalan 3 beranak..nnti ptg suh en hubby amik..seronok budak2 ni haaa....hahaha..satu hari berjalan malam baru balik amik ko..puasssss sgt...huhu...sebenarnya beratur x lama mana pun..kejap je..sbb bas n tram bnyk...tapi klu bwk budak kecik mmg leceh n kesian kat dioarg panas2...dua kali dtg,dua2 tempuh jem..biasalah dtg tmpt2 macam ni hati kena cekal..klu x,xmerasalah nak pegi..huhuhu....

amik map...so jom pengembaraan bersama anak2 bermula....berkali2 dapat naik bas n tram..mmg best n enjoy ahh..klu kita rajin brtnya n pandai tgk map,kita xkan sesat punya..kena paham betul2 kat mana tmpt tunggu bas,kat mana nak turun..kami 3 beranak senang je berjalan..anak2 mengadu letih pun tidak..seronok je berjalan..hari pun mendung je..hujan sekejap..sejuk lah sikit...

 ammar suka lah tmpt2 binatang ni...berkali2 bagi makan kambing tu...




nak suh mama beli anak ayam tu bawak balik..hahaha...






duk main dgn anak monyet ni saja dekat sejam kot...hahaha..biarkan..biarkan mereka puas....comel monyet ni pakai pampers n baju....

suka ler tu..angkat letak angkat letak penin penyu tu..hahah..


ini jalan2 area umah negeri..kedah my hometown...

ni kat laman padi ..cantikkan...


antara tmpt2 di MAHA ni tmpat binatang ni lah paling best utk budak2 kan...yg lain tu p kejap2 je...skrg MAHA pun dah melabuhkan tirainya...2tahun lagi kita dtg lagi ok.....

Post a Comment