Thursday, February 11, 2016

~~ jalan - jalan ioi city mall,putrajaya n besday party aleesya ~~

cuti raya cina yg panjang baru2 ni mmg manfaatkan sebaik2nya dgn family...hari ahad cuti hari ke 2 ecu ajak n ice skating..saja nk bwk anak2nya main..leh lah aryanna main sekali ada geng kan..kul 12 pm bertolak ke ioi mall..tapi kan tapikan smpai2 sana bukan p main ice skating pun..org ramaiiiii giler uolsss....depa semua ni xbalik kg ke hah?...eh....hahahha...

dah tu xtau nak p mana..round2 lah ioi mall tu...memandangkan ecu n family x penah dtg sini..so jomlah pusing2 sini..ramai sungguh org uolss...kat area tgh shopping mall tu ada hiasan2 tuk cny..ada pokok sakura yg dok pusing2 tgh tu..geram nengoknya..ajak deme bergambor kat sini haaa...

family potret..abaikan lah ammar yg dok peluk kaki mama tuh..grrrr...


geram nengoknya..buat perangai sungguh..nak amik gambor dia kemain payah..haaa jadilah gmabr cenggitu..cantik jugak kan..heheh...



ngam2 jam 1.30 masa tuh..ada show akrobatic....

dah puas pusing2 singgah solat apa semua..pastu apa lagi perut mula berbunyi kruk kruk....dah duduk dah kat food court dia tuh,alih2 kedai dah nak tutup..masa tuh jam 3ptg..nak makan besar katanya....hmmm...so pikir nak p makan mana lagi..jomlah kita p pizza hut..harap2 jgn lah nak tutup gak..huhuh...ada jugak certain2 kedai yg dah tutup...

nyum nyum @ pizza hut...


ptg dah ada agenda jugak..kul 5 ada besday anak sepupu kat puchong...sesambil tunggu jam kul 5 posing2 luar ioi tu jap..tgk ada tanglung merah2 geram aihhh...



angin kuat giler masa nih..abeh torbang sana sini..hihihi....

sempat jugak abam ammar pau mama main benda alah ni..rm 2 uollss...kejap jeh..rugiii...jenuh korek duit syiling oiii....


kat umah abg jeli puchong (sepupu mama)...happy family..

makan2 lagi..laksa pulak uolsss..wanda masak..sedap..tabik springlah..mama pun xreti masak laksa ni..tettt...

kek besday aleesya yg ke 1 tahun..opahnya belikan....happy birthday aleesya....


sekian cerita utk hari ahad cuti kedua..sok nya isnin cuti hari ketiga ada agenda nak p jalan lagi,....huhuh.....sakan sungguh jalan cuti ni ye..alhamdulillah....

Post a Comment