Friday, December 10, 2010

visit to maha...

pada 26 nov - 5 dis 2010 baru - baru ini,telah diadakan acara MAHA INTERNATIONAL SHOW 2010 bertempat di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang (MAEPS).

aku udah semestinya wajib pegi ,bukan harus lagi..hihiih..nama kan dok kat serdang,dekat jer,rugilah x pegi kan..org jauh2 sanggup dtg,kita yg dekat wat derk( betul ke ejaan tuh) jer kan..nama pun international...kita harus menyokong kerajaan tempatan wat acara2 mcm nih..ceewahh tetibe semangat lak....pigiii dah...klu dah kaki jalan tuh,jalan juga kojenye ke mana2 pun..hihihi...

tapi yg bestnyer,aku dapat sticker nih dari pak cik aku yg keje kat mardi...so bertambah2 la syioknyer...x yah parking jauh2,x yah jalan panas2 terik,x yah tersangkut dalam jammed bagai,mcm VIP lak...dapat keistimewaan....terus dapat naik smpai atas,parking dkt ngan dewan pameran...best gilerr ahh...tq pak cik hashim coz bagi sticker nih..huhu..sbb kan ader sticker nih lah kami banyak kali ke sini...tapi just malam2 jer..tgk konsert artis..hihihi...saja relax2....huhu...


first day aku ke maha ngan family ecu...hari sabtu 27 hb...keesokan harinya ,hari ahad ecu nak balik ke kg terus..almaklumlah...cuti sekolahkan...bawa anak2 balik kg....hubby aku lak x g..sibuk je dia nak ot...padahal awal2 dah pesan jgn ot,nak jugak ot..hmm x pe lah bang,ot je lah ye ,janji ptg amik ayg kat maeps k..hihihi...




sampai2 jer,terus masuk ke Dewan A..perkara pertama aku dapat sticker nih dari petugas2 kat MAHA..sticker supaya anak x hilang....kat sticker tuh.harus diisi nama anak,no tuk dihubungi klu hilang n nama parents...bagus gak MAHA wujudkan inisiatif mcm ni kan...


seterusnya ibu aku ajak g spa urut kaki...memang target dia dari awal nak cari pusat urut..huhuhu....dah jumpa,memang x dilepaskan...1/2 jam rm 25 mahal kan?...hihihih..ibu dok sibuk suh tangkap gambar dia tgh diurutkan kaki...kami pun pe lagi posing beramai2 ler...

seterusnya layan jer lah gambar erk....banyak nau gambarnyer..hihihi...


nampak x kami semua berlenggang kangkung jer tuh?..mcm itik pulang petang...hihi..time nih nak jalan g tgk sua rasa lak...jalan ramai2 g ke stesen tram...booth sua rasa tuh jauh,x dapat den nak jalan kaki dah....tgk lah berpayung bagai,panas woo..tahu panas,nak dtg gak kan?...kahkahkah..no komen.... :)


aryana n pak cik mamat kat booth adik di 9..kami lak x abis2 berposing ngan artis...putri mardiana,aidid pengacara tv tuh n tam comel2 tu...masa nih org x berapa ramai serbu kat booth nih,apa lagi kami pun amik la peluang yg ada tuk bergambar..huhu....


aryana syok la dapat jumpa maskot upin n ipin..kami siap bergambar lagi..lama gak nk tunggu maskot ni kuar...kami smpai sini kul 1.30 pm...kul 2.30 baru muncul maskot2 nih..naik berpeluh menunggu...klu ikut aku,malas dah aku nk tunggu,tpi sbb anak ecu beria nak tgk,so tunggu je lah kan...dah alang2 dtg,rugi lak x dpt bergamabr ngan upin n ipin...sapa yg lelebih sebenornya nih?...mak ke anak?...hihiih....gambar bwh belah kiri tuh anak ecu aku yg sulung n no 2...ain n ikah....


seterusnya kami ke tempat ternakan lak...ada mcm2 binatang...tapi x lama kat tmpat2 nih,busuk la weiii..x tahan bau lembu2 n kambing2...hihihi....cute je kan anak itik nih....suka tgk rumah2 dia,kecik jer....rasa cam aku nak dok dlm umah tu lak,hihihi...




huyyo..jgn terkejut kami jln smpai malam k...alang2 dah dtg biar satu hari habis semua tmpat kami melawat....seterusnya kami g melawat ke pavilion setiap negeri lak.....berdasarkan gambar kami g umah negeri sembilan,umah sabah,umah kelantan n umah sarawak...cer teka kami pakai bulu2 tuh kat umah mana?...ala mesti leh agaknyer lah...hihihi...kg hubby ku..huhu...dan byk lagi la pavilion2 lain yg kami g...


ok last2,x larat nak taip dah...dlam kul 11 baru kami balik,sbb pas tuh kami tgk konsert lak..smpai umah,penat sgt2 rasa bdn..hhaha...kami g hanya jalan2 jer,x der beli apa pun...

Post a Comment