Tuesday, May 18, 2010

malang x berbau.....

Tarikh kejadian pada 4 Mei 2010 x akan ku lupakan dalam kamus hidupku...Tepat jam 4.30 ptg,aku menerima mesej dari suami ku mengatakan bahawa 3 batang jarinya remuk terkena mesin kat tmpt keje dia...aku pun x tahu nak istilahkan mcm mana rupa bentuk jari dia tuh..nak kata hancur,x jugak,masih ada rupa bentuk lagi,nak kata putus pun x jugak,so remuk lah kot istilah yg sesuai,hihihi...mcm kaki ayam klu kita ketuk,ha remuk cam tu lah kot...( bak kata suami aku sorang tuh,alahai)...


Setelah aku mendengar perkhabaran itu,hatiku x keruan...smpai x boleh nak cite kat sapa2..hihi...ptg tu jugak bergegas ke hspital ngan pak cik n my family...dah lah hujan lebat ptg tuh,cam tahu2 jer gundah gulana di dalam hati ini...hihi...akhirnya setelah dibuat pemeriksaan,suami aku kena warded selama 4 hari 3 malam di hspital serdang...senang tuk dr nak buat pemantauan ke atas jarinya dan dr putuskan tuk buat minor operation tuk masukkan besi sokongan...Pada jam 7 malam hari kedua di hspital,suami ditolak ke bilik pembedahan....



suami ku ditolak ke bilik pembedahan

kawan2 yg setia menanti


Pada malam kedua aku dibenarkan utk bermalam di hospital untuk menjaga suami ku..Pas kebenaran di beri sah selama 3 hari hingga 8 Mei 2010.Berkampunglah aku di sini...huhu...dari jam 7 malam,kul 12.30 tgh malam,akhirnya pembedahan selesai...hampir 5 jam ....setelah itu,suami diusung semula ke wad...tapi Ya Allah,hanya Kau je yg tahu...kami berdua x boleh nak tido..suami meraung2 kata sakit sgt2..ye lah fresh after operate, mana x sakit...tpi aku hanya mampu berdoa jer..apa nak buat kan...kesian plok aku tgk...ye lah kita x berada di tempat dia kan...aku cuba tenang2 kan dia,bgi kata2 semangat sikit..kihkihkih....

aku masih buleh ceria lagik tuh,uishhh...

Pada 7 Mei 2010 ,alhamdulillah suami aku dah boleh discaj...tinggal segala kenangan di hospital itu yg x akan ku lupakan....sekarang nih berulang -alik ke klinik lah tuk cuci luka dia...









after operation.... cuci luka...

Doakan semgoa suami ku cepat sembuh,dan semoga jarinya dapat digunakan kembali seperti biasa...tiada infection ape2...AMINN...
Post a Comment