Tuesday, July 5, 2011

menunggu hari !!!

lama blog ku x berupdate kan..since preggy ni malas bebetul nak tulis sebarang entry kat blog..entry tuk bulan jun langsung x de..kahkahkah...punye la malas kan,padahal bnyk jer cite yg nak di story kan kat sini....




actually,minggu nih aku dah masuk minggu ke 39 preggy...due date aku pada hari isnin nih,11hb...so makna kata aku sedang menunggu hari tuk deliver lah ni..tapi sehingga saat entry ni ditulis,aku lum mengalami apa2 tanda kontraksi lagi..setakat palsu2 gitu ada lah..heheh...




kalau smpai 11hb tiada tanda,makanya aku rasa aku akan diinduce iaitu dipkasa bersalin..huwaaa....x nak...org kata bersalin secara induce nih lebih sakit dari bersalin yg sakitnya datang sendiri..tetap leh bersalin normal,cuma induce nih dimasukkan ubat dipaksa supaya suh sakit...


Ya allah,ku memohon padamu permudahkan lah urusan hamba mu ini untuk menghadapi saat2 melahirkan baby ku nanti...kuatkan lah semangat hamba mu ini untuk menempuh saat2 itu...




aku dah x sabar nak tgk baby ni lahir ,tapi pada masa sama berdebar2..walaupun dah ada pengalaman melahirkan anak first dulu...aku tetap nerveous,huhu....
Post a Comment