Saturday, September 25, 2010

sehari sebelum raya.....

fuh2...dah lama x update blog kat entry...kemalasan melanda + x de masa...malam2 lak,my hubby selalu guna laptop...so susah lah sikit nak kena berebut ngan dia lak...atau pun wat jadual sapa nak guna...hahaha...tapi malam ni dapatlah aku guna,dia x de kuar ngan kwn dia...huhuh...

nak update cite n pic pasal hari raya kat kg hari tuh...hari nih dah masuk 16 syawal..tapi mood raya tetap ada lagi...raya kan sebulan...hari nih pun still ada open house n knduri kawin juga...

k,berbalik kepada raya kat kg hari tuh,aku tolak dari sini khamis pagi 9 sept..dari sini jam 6 pagi after sahur...berkonvoi 2 kereta ngan ecu...balik ke kg ibu ku,kole kangsar,perak...


nih masa gambar on da way nak balik....aku sempat g snap gambar sendiri...gambar bwh tu gambar adik2 aku tgh tido...hihihi..curi2 tgkp..terlentok abis semua ye lah tolak awal pagi ngantuk sgt la...jalan hari tuh x berapa jammed sgt...ok lah kan...


smpai kg dlm lebih kurang kul 11 pagi...5 jam perjalanan...smpai ke kg family mak yang dah ada....ngan anak2 n cucu2 semua...family pak teh pun dah sampai...
episod malam raya lak

sesi bermain bunga api..cucu2 n cicit2 hendun (nama opahku) berkumpul di malam raya..walaupun x semua nya ada..ada beberapa family yg x smpai lagi...family wan chik n family abg yun yg bertolak pada pagi hari raya...family achik lak tahun nih akan beraya di umah baru,umah sendiri(berpindah balik ke kg setelah berpencen)..apapun kami semua tetap bergumbira..lalalalala....
ok.nanti wat entry pasal 1 syawal pulak....
Post a Comment